Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KVISMAREN I JANUARI

***

Det är inte utan att jag längtar tillbaka till när det var lite ordning på vintervädret. Bilden är så att säga tagen i morgon, 21 jan, fast för 7 år sen, 2016. En kall dag, minns jag rätt -14 C på eftermiddagen. Ändå en av de finaste dagar jag haft däruppe - kallt men klart, vindstilla och fullmåne. Landskapet är alldeles platt, gammal sjöbotten som torrlade nå´n gång i början av 1900-talet för att ge mer åkermark. Alldeles tyst, jag skulle kalla det en nästan existentiell tystnad.

*

*

***

Inlagt 2023-01-20 23:22 | Läst 1133 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härlig bild, inte ofta man ser en sådan himmel denna vinter. Var väl några sådana mornar förra vintern, jo något sådant längtar man till nu. Skulle bli klart idag om inte dimman som är nu håller i sig
Svar från Khalad 2023-01-21 20:20
Tack för det Peter. Riktig vinter är ofta vacker, det saknar jag :-(
Fin bild! Vi får titta på bilderna hur det va förr! ;)
/B
Svar från Khalad 2023-01-21 20:21
Tack Bengt, instämmer!
Den här typen av vinterbilder visar nästan bara Mats (från Kiruna) och Per, när han visar bilder från Luleåtrakten. Men vintern är inte över än och det kan fortfarande bli både snö och kallt.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-01-21 20:23
Ja, härnere har det inte varit så mkt vinter än. Vi får se.....Tack Lena!
Fin bild av kall vinter! Skånsk vinter är sällan - mycket sällan - särskilt trevlig, oftast rått, blött, smutsigt, slabbigt, lerigt och jäkligt, så jag föredrar den nya varianten. Särskilt nu med el-sitsen. Visst, några minus, snö på marken och hög luft, det är ljust, rent och härligt. Men som sagt, sådan är Skåne-vintern nästan aldrig.
Svar från Khalad 2023-01-21 20:25
Tack Christer! Sverige är långt, det är verkligen skillnad på Skåne och Lappland.....
Overkligt förtrollande vackert!!!
Rasande vackert!