Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÅHLÉNS NORRKÖPING

***

Väl i Norrköping sitter jag då och då mitt i Åhléns och tittar på förbipasserande med kameran i knäet. Det är inte särskilt kreativ gatufotogafering, däremot bekväm. Det blanka stengolvet bidrar till att ge lite extra liv i bilderna.

*

*

*

***

Inlagt 2023-02-19 22:31 | Läst 1234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första bilden är mycket effektfullt med hjärtan som speglas i golvet och att hela "öppningen" precis kom med i speglingen. Gillar också att mannen är så pass mörk för han ger en fin kontrast i bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-02-20 19:16
Tack Lena! Gillar också pushbilden bäst, mkt för att farbrorn inte håller sig till senaste modet utan kör sin stil .
Med varuhusen flyttade gatan med dess folkliv inomhus, bekvämt eftersom man slipper frysa men nåt av det gamla sättet att ränna gata upp och gata ner förlorades på köpet - ute på stan fanns inget köptvång men i galleriorna förväntas man konsumera.

Men visst, att plåta i den här miljön ska nog kunna räknas till gatufoto om man promt vill använda etiketter.
Svar från Khalad 2023-02-20 19:21
Hej Måns, ser också det här som gatufoto, det är fortfarande det offentliga rummet om än inomhus. Så länge det är vinter och kallt ser jag fördelar med köpcentrum :-), tack!
Köpcentrum borde väl räknas in i gatufotografering, det är ju där folk flanerar mellan butiker och matställen. Din metod att sitta helt oskyldig och låta motivet komma till dig är lite som naturfoto av fåglar och djur.
Svar från Khalad 2023-02-20 19:22
Det tror jag nog det gör också, offentliga rummet. Bra liknelse med naturfoto, tack Stefan!