Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET TAR SIG - TOFSVIPA MM

***

I går var det betydligt ljusare, tidvis sol till och med. Därmed lättare att fokusera. Se det som träning, jag konkurrerar inte med Lena, Jan, Peter, Nina mfl, inte än.... Vattnet har stigit därute i Risinge och det är ganska gott om fåglar därute. Jag såg också lärkorna för första gången i år.

*

Gillade speglingarna här

*

560 mm och rejält croppat

*

Också 560 mm och croppat

*

Ett gäng måsar kom förbi, både vanliga och skrattmås

*

Ett gäng starar bestämde sig för att slå följe....

*

....men måsarna drog lätt iväg

*

*

*

*

Helt plötsligt ett helt gäng tofsvipor i luften, 12 räknar jag dom till på bilden

*

*

Missade skärpan på tovsvipan totalt. i stället fick jag med rådjuret

*

***

Inlagt 2023-03-22 13:02 | Läst 1301 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Nöjsamt att följa det växande fågellivet dock inte här idag, regnat mer eller mindre. I och för sig inget hinder men bra att skylla på ;)) Blev ju trevligt med missen som blev ett Rådjur, synd bara att det står lite bråte just i blickfånget.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-03-24 20:33
Hej Gunte, det hade nog gått att klona bort brunnen med träpinnarna, nu såg jag det mest som lite roligt, rådjuret såg förstås aldrig därute.....Tack!
Hej Björn! Det var snöfritt och fint hos dig, fick en bild idag från bussen till Sundsvall, det var vitt vitt vitt. Gör inget vipan blev suddig på sista bilden, det är så tydligt en vipa ändå och bilden i sig med rådjuret, skogsbrynet och de fint tecknade träden blev riktigt bra!
Svar från Khalad 2023-03-24 20:34
Tack för det Stefan! Gillar också sista bilden :-)
Hej Björn.
WOW med massor av Viber vid dig. Då är det inte märkeligt, att vi inte har någon runt Roskilde när de flyger över till dig :-)
Kul att se dem här på dina bilder.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2023-03-24 20:46
Hej Erik, vipor är rätt vanliga i närheten av våtmark. Kanske har några kommit från Danmark......Tack!
Flyganed fågel kräver övning och ju mindre fågel desto snabbare är de. Tofsvipor är ju sedan i "en klass för sej" för de flyger så oförutsägbart. Den här gången tycker jag att du lyckats bättre och du har även denna gång fått med flera på samma bild med bra skärpa. Det tar sej. Men man kan ju också ha olika syfte med sitt fågelfotograferande. Bara att vara ute och uppleva dem, t ex första lärkan eller första tofsvipan förgyller ju dagen lite grann.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-03-24 20:54
Så är det. För mig är det roligt att kunna utvidga motivområdet, jag har ju aldrig försökt med fåglar före pension. Jag har varken haft tid eller pengar förrän nu på senare år och på köpet har jag lärt mig en hel del av dom vanliga fåglarna, det är roligt. Någon tävling är det verkligen inte, däremot vill jag gärna bli bättre. eftersom jag själv också har svårt för att gå ordentligt kommer jag sällan så nära som jag skulle vilja. Bilderna här är alla med 560 mm och därtill croppade en hel del. Tack Lena!
Tur det inte är någon tävling 😊. Gillar tofsvipor, en utmaning att fotografera och väldigt fina, kommer man riktigt nära så kan man se att de har fått lyxdräkten i metalliclack. Du lyckades fint med tofsviporna, förutom sista då men då fick du ju bonus
Svar från Khalad 2023-03-24 21:03
Instämmer. Men det är inte det egentligen utan mer att jag fortfarande inte behärskar kameran, bortsett från den egna (o)snabbheten? Ibland känns det ändå både som att jag fokuserar rätt och kameran hinner låsa men ändå blir inte bilden riktigt skarp. Trots att kameran varit på service känner jag lite osäkerhet. Det blir definitivt väldigt skarp när fokusen är rätt, det ser jag själv och visar testerna, men hur vet man om mjukvaran som styr låsningen vid fokus verkligen funkar som den ska? En felfaktor är att jag ofta fotar på lite för långt håll eftersom jag har problem med att gå där det inte är ett bra underlag och inte kommer så nära som jag vill. Tack Peter!