Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PREMIÄRDOPPET - BARTJÄRN FÖRSTÅS

***

Nej, det var ingen prestation. 24 C i luften och 18 C i vattnet. Suveränt skönt och som alltid uppfriskande. Eftersom jag är på egen hand häruppe har jag inga badande barn och barnbarn att visa, i stället en bild rakt över tjärnen. Rasberget heter det lilla berget och namnet behöver inte förklaras. Jag har visat det förut men det duger att visa igen. I skogen därovanför  har det genom åren varit lätt att hitta svamp. Senast jag var däruppe hittade jag spillning som jag tror var björnspillning, blank och färsk. Någon björn såg jag dock inte. Nu tillåter inte benen promenader ut skogen, en hyfsad stig är minkrav. 

På den tiden det begav sig brukade I och jag då och då simma runt tjärnen. Det var heller ingen prestation för oss som gillar att simma, 20-30 minuter tog det och borde betyda runt 1 000 meter. Bilden här tog jag med 99:an och 135:an så det är lite längre tvärsöver än vad bilden ger för intryck.

*

*

***

Inlagt 2023-05-20 18:19 | Läst 727 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Underbar naturbild, spännande med rasberget där. Härligt att du klarat premiärdoppet också personligen är jag en badkruka så jag väntar lite till.
Svar från Khalad 2023-05-20 20:23
Tack Morgan, det är en skön plats. Ofta på mornarna haf vi varit där ensamma, helt suveränt att bara glida ner i vattnet :-)
Brrrr.. inget för mig, gillar inte att bada. Jag tog mig till Stimmerbo idag vid 08, så åkte förbi dig. Solig, varm dag med natur i neongrönt, härligt! På kvällen så var jag vid Larsbo damm. Nu blir det lugn kväll med bok. Mvh Nina
Svar från Khalad 2023-05-20 20:26
Hej Nina, du är ju morgonmänniska, inte jag. Det har varit en suverän vecka, i morgon bär det av hem igen. Stimmerbo är en av mina favoritplatser, många gamla gårdar med lång historia. Mer bergsmansby kan det nog inte bli. Ska bli roligt att se dina bilder därifrån!
Erkenius 2023-05-20 20:32
Åh då blir du nog besviken, var vid fresbee golfen där det utgår leder att vandra på. Ja så tråkigt att vara kvällstrött, och vaknar lite väl tidig. Var uppe redan 4.30. Brukar bli lite bättre under semestern :-) Mvh Nina
Svar från Khalad 2023-05-20 22:34
Brukar inte bli besviken på dina bilder. Att jag ser vissa saker i Stimmerbo betyder inte att så måste det se ut - andra ögon andra bilder, det är därför vi är här på bloggen :-)
Hej Björn.
Det är en vacker bild av din favoritplats.
Jag gillar inte att du simmar där helt själv.
Med många vänliga hälsningar från en bekymrad "vän"
Svar från Khalad 2023-05-20 22:36
Hej Erik, tack för omtänksam kommentar. Jag simmar numera inte runt tjärn utan ut till flytbryggan, typ 10 m, och tillbaka :-). Du kan vara lugn, så långt vi alla kan vara lugna vid vår ålder.....
Ganska lik vår lilla sjö med berg och skog på andra sidan sjön. Ska upp dit till pingst, får se om det kan bli ett dopp, 18 grader är ju ganska OK ändå
Svar från Khalad 2023-05-21 22:31
Tack Peter, ni har det säkert lite varmare i vattnet :-)
Premiärbad redan, det känns lite tidigt. Men med de temperaturerna är det ju inte helt fel, även om 18 grader är lite kylslaget.
Hälsningar Lena
Hehe bra gjort Björn! Jag var nära på att hoppa i sjön i söndagskväll men avstod. Maja fick bada ensam :)
Fin bild och häftigt med björn i närområdet Björn :)