Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

3 Gatufoto med Hasselblad och Ferrania 28 ( Ludvika1958)

***

Hasselbladar´n som jag fick låna från fotoaffären där jag jobbade brann väl i fingrarna kan jag tro, den skulle användas.  Två filmer tog jag, dvs drygt 30 bilder eftersom den hade 4,5 x 6 magasin. Jag ser av bilderna att oftast var något av teleobjektiven på, jag hade tre objektiv med, 80/ 150 och 250 mm. Bilderna jag visat tidigare var mest från Storgatan och Engelbrektsgatan där de flesta affärerna fanns och där mest folk rörde sig. Dom tre första bilderna här är i närheten, korsningen Storgatan och Köpmangatan. Grävmaskiner intresserar ju inte minst killar i olika åldrar.....

*

Dom stora killarna tittar på en stund. Det vita huset är polishuset i hörnan Storgatan - Köpmangatan. Televerket låg ju längre ner på Köpmangatan, i korsningen med Skolvägen

*

Änne mer intresserade är småkillarna förstås. Dom verkar alla ha samma slags träningssoveralltröja, kan det vara LFFI tro? Det här gänget står vid andra hörnan mitt emot polishuset, Ferm´s hörna väl?

*

Damen som går förbi med sin grabb i handen verkar däremot inte så intresserad av grävmaskinen, hon verkar lite störd av oväsendet och jorden och leran hon måste passera, det gäller att inte smutsa ned sig.....

*

Här på sista bilden för idag är jag tillbaka  i bokhandelshörnan (Rahléns), alltså korsningen Storgatan - Engelbrektsgatan, Hendebergs i bakgrunden. Vem grabben är har jag ingen aning om men teleobjektivet gjorde ju det möjligt att fota utan att kännas närgånget. På köpet fick jag en suddig lugn bakgrund.

*

***

Inlagt 2023-04-14 22:22 | Läst 1044 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag berörs av dina bilder från då det begav sig. Sista bilden på killen i hörnet är väldigt fin.
Bästa hälsningar
Fantastiskt med så mycket fina foton från då. Intressant och framförallt för dina nära.
Tog en snabbtitt på det som lämnats till mig men tror inte det går att rädda. De har inte förvarats på ett bra sätt
Mvh N
Jag tycker att stora grävmaskiner är mycket intressanta ;-) Mycket vackra bilder från svunna tider. Grabben blir en favorit.
Hälsningar Halina
Hej Björn.
Ja, både stora och små pojkar har alltid varit fascinerade av stora maskiner – väl illustrerade här.
Porträttet av pojken är på topp.
Jag visste inte att Ferrania gjorde svartvit film. Det fanns ett Ferrania-laboratorium här i Roskilde redan på 60-70-talet, men där trodde jag att de bara sysslade med färgfilm. Jag har dock aldrig fotograferat med Ferrania.
Med många vänliga hälsningar från Erik.