Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

75 ÅR

***

Idag är det 75 år sedan nazisternas förintelseläger Auschwitz Birkenau i Polen befriades. Bara namnet, förintelseläger. SvD hade ett antal korta utdrag ur fd Auschwitzfångars berättelser i går och vissa rader är svåra att befria sig från även så här dagen efter. Och bilder har jag som suttit kvar mkt mkt längre. Jag var fem år 1945 så jag har inga egna minnen från tidningarna då men när jag var 12-13 började jag låna mkt böcker på biblioteket. Särskilt kommer jag ihåg några volymer om andra världskriget jag bar hem gång på gång och gick igenom, bildmaterialet inte minst. Bilderna var mer ocensurerade än jag sett i modernare rapporter och det är bilderna från gaskamrarna och deras offer som jag fortfarande har på näthinnan varje gång jag hör talas om nazismen, ibland annars också för den delen! Fullständigt vedervärdigt och fullständigt obegripligt!

*

*

***

Inlagt 2020-01-27 11:14 | Läst 3788 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja, den här svåra förbrytelsen mot mänskligheten får aldrig glömmas bort! Ibland får man känslan av att det i vissa politiska sammanhang vill att det ska glömmas bort.. Bra bild!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-01-27 21:26
Helt överens, tack Jan!
Håller med till punkt och pricka! Samtidigt ökar antisemitismen både hos oss och på andra håll, inte minst i Tyskland. Helt obegripligt! Hur kan man bara utse en folkgrupp till onda fiender så där?

Snygg och passande bild dessutom.

Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-01-27 21:27
Tack Bjarne, instämmer!
Symbolisk bild denna dag då vi är många som låter våra tankar gå till dessa människor som plågades på detta sätt. Hur kunde det ske.
Så är där de som förnekar att det skett
samt de som förföljer judar i vårt samhälle.
Det måste bli ett slut på det.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2020-01-27 21:31
Ras, religion, hudfärg, politisk hemvist, läggning, utbildning, inkomst har ingen betydelse, alla är i grund lika. Men varje människa är ansvarig för sina egna handlingar. Tack Gun-Inger!
Bra bild som står bra som symbol för en fasansfull illgärning.
Mvh Glenn
Svar från Khalad 2020-01-27 21:32
Tack Glenn, vi tycker lika!