Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ANALOGFOTO

***

Så osannolikt det kan låta går det att fotografera med analoga kameror. Jag läser gärna om dom gamla kamerorna, men jag tittar ännu hellre på bilderna som tagits med dom. En och annan testbild, för att visa att det går liksom, tillfredsställer inte mig. Ser nu fram mot en drös analoga bilder på bloggen :-) 

*

I, ska jag gissa sommaren -61 eller nå´t sån´´t

*

***

Inlagt 2021-04-27 16:53 | Läst 2629 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det här är en behaglig bild avspänt och vacker med mjuka nyanser . Tänk vad bra det blev redan då ;)
Svar från Khalad 2021-04-27 20:04
Tack Nini, det funkade då också! :-)
Fin bild! Och drösar av bilder tillhör det digitala!
B)
Ps. Kämpade med att ta en rulle Ilford HP50 i dag! På hästar, kor, blommor och några människor!
Men har ändå tio bilder kvar på rullen, så jag tog några digitala bilder via mobilen och spred ut till vänner och bekanta! Så dom ser att jag lever i fotografin! ;)
Svar från Khalad 2021-04-27 21:34
Tack Bengt! Instämmer, drös av bilder hör till det digitala, jag har ännu inte gjort slut på mina 12 bilder på HP 5-rullen som sitter i Yashican :-
Utsökt bild, Björn.
Svar från Khalad 2021-04-27 21:35
Bugar djupt och tackar :-)
Hej,
En mycket skön bild. Härlig mjuk gråskala, som var så typisk bland oss amatörer.
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2021-04-27 21:35
Tack för det Bob :-
Det är synd Björn att du inte finns i Kongl. Hufvudstaden. Jag har haft två bildutställningar med bilder (bildmässiga sådana) tagna med historiska kameror på LP Foto och Leica Center. Den senare som nu ligger på Leica Center handlar om den första antireflexbehandlade optiken på den civila marknaden (1941).
Jag nämner detta för att du och andra här på FS inte skall få intrycket att jag bara snackar om gammal teknik.

Betagande bild på I.
bassa 2021-04-27 17:59
Hej Peter du får inte tro att jag glömt din utställning På Leica Center. Jag hoppas att den hänger kvar när man känner sig lite säkrare efter vaccinering.
H det bra.
/ Bengt H.
syntax 2021-04-27 18:07
Jag har full tilltro till min herre!
Det var naturligtvis en tveksam sak att lägga ut bilderna på Leica Center mitt under pandemin, när Peter G. har den fysiska butiken öppen en eftermiddag i veckan. Publikrestriktioner kan man säga.
Jag gjorde nu det i alla fall, för att Peter menade att han och Lasse var intresserade av ämnet.
bassa 2021-04-27 18:58
Två kunniga herrar.
/ BengtH
Svar från Khalad 2021-04-27 21:38
Det känner jag också ibland Peter, det finns en del jag skulle vilja se/göra där! Och visst vet jag att du har analoga bilder, bra därtill! Mitt inlägg är inte avsett att vara kritiskt, jag skulle bara vilja se lite fler bilder tagna med kamerorna man ofta visar! :-)
syntax 2021-04-27 21:58
Jag tog det inte alls som kritik, och jag tycker som du. För ett tag sedan frågade jag en här känd herre om det inte kunde vara läge att fotografera av en digital kamera med en analog som omväxling... :-D
Svar från Khalad 2021-04-27 22:29
Jag vet Peter, ville bara säga det nånstans i diskussionen/ Björn
Tack! Björn Antingen är man en fotograf eller inte.
Det samma gäller garagemusiker, ju fler elbasar man hänger på väggen desto bättre musiker tror man att man är om man bara.....
.....
Varför ska en konstnär berätta om det är Beckers artistfärger eller oljefärger från där och där,eller akryl, Vad är det som har hänt! Miliarder människor har fotat med film från engågs kameror till mer avanserade.

Om man bara studerar en bild platt på ett papper , och känner sig nöjd med gråskala vilken film som som satt i kameran, och fullständigt skiter i budskapet eller varför bilden togs Då ska man absolut sluta att fotografera, om man inte fotograferar vardagligt som folk i allmänhet. Som tur är tänkte inte Christer Stömholm eller Lenart Nilson så.
.Dom tog bilder som berör.!
D76 -D72 Fix och vatten. som verkar så fantastigt svårt i dag är rent larv. Att snurra på framkallnings dosan klaarr en tioåring av.
/ BengtH.
Svar från Khalad 2021-04-27 22:12
Hej Bengt, egentligen ser jag ingen stor skillnad på analoga eller digitala bilder, väldigt mycket beror på hur man hanterar bilden efter exponeringen. Jag tycker bara det skulle vara roligt att se fler bilder också från dom gamla kamerorna som man visar. Det är omständligare med analog hantering och allt tar längre tid men jag skulle säga att det digitala är svårare, jag har efter 15 år inte lärt mig Photoshop. Ha det gott!
Hej Björn.
Jag tycker det var ett bra initiativ och kloka ord. Jag tänker på de som läser det du/jag skriver och inte har fotograferat analogt förut. De ser säkert fram mot att se fler analoga bilder i bloggarna. Jag fick reaktioner av yngre då jag slutade blogga i höstas så jag vet att intresset finns och frodas.
Tyvärr finns det de som inte accepterar annat än det de själva gör. De kanske skulle lära sig att läsa bilder.
Porträttet på I. är jättefint, undrar vad hon tittar på. Den nyss fådda förlovningsringen, kanske? Den bilden berättar något. Undrar vad?
Ha de gott, snart är det Valborg.
Jerry
Svar från Khalad 2021-04-27 22:15
Tack för det Jerry! Vi var unga och nykära, förlovningen var nog inte så långt bort men inget här, vi förlovade oss en Annandag Jul :-
jerrysoderberg 2021-04-27 22:31
Härligt <3
Härlig bild. Mjuk fin gråskala och ett fint komponerat porträtt. Det kvadratiska formatet ger bilden ytterligare harmoni och skönt lugn.
// Conny
Svar från Khalad 2021-04-27 22:16
Tack för det Conny! 6x6 är ett fint format, kvadratiskt och med stor "sensoryta" :-)