Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÄNTLIGEN!

***

Det har sina sidor att bli gammal. Inte bara att kroppen åldras och humöret åker dalbana, beslutsamheten är inte densamma heller. Redan i våras insåg jag att ett par nya gympaskor var av nöden, dom gamla var helt nerslitna, uttänjda och slut helt enkelt. Ändå har jag gått minst 4 månader till i dom. Men idag gjorde jag slag i saken och åkte in till Ludvika.  Någon sportaffär finns inte längre i Ludvika men skoaffärer finns det, ett par stycken.  Nått måste det ju finnas tänkte jag, om inte riktiga gympadojor kanske en sommarlätt promenadsko. Men jag kom ut med ett par snygga gympadojor, kanonsköna. När jag i förbigående nämnde dom nya gympadojorna för sonen i telefon i kväll frågade han vad jag köpt så jag fick hämta kartongen och kolla vad dom hette. Saucony. Jaså dom sa han, såna har jag haft ett tag, dom är supersköna och ett av dom populära märkena idag.  Skönt tänkte jag, jag kanske i alla fall är kapabel att köpa skor fortfarande....

*

*

*

***

Inlagt 2020-08-05 23:33 | Läst 1534 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja bra dojjor är viktigt och matchade ju jeansen bra också..
Känner igen det där med att dra ut på det. Gamla ingångna skor sitter ju
fint men en dag måste det bistra sanningen fram, dom är slutkörda..
Foppa är annars skona att hasa runt i hemma men jag vill helst ha modellen utan sidohål, hindrar daggvått gräs från att blöta ner strumpan.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-08-06 15:38
Tack Gunte, visst är det så. Visste inte att det fanns foppatofflor utan hål på sidorna, jag blir också våt av daggen :-)
Löste sig uppenbarligen bra, men har ett minne från några år sen att det fanns en riktigt bra skoaffär i Söderbärke (köpte ett par själv där). Är den kvar ännu?
Svar från Khalad 2020-08-06 15:41
Där ser man vad du vet! Jodå, den är kvar och har en hel del bra saker men har begränsad öppet tid, torsd-fred 10-15 och en stund på lördagarna. Nu föll andan på igår och dessutom betvivlar jag att dom har bra gympadojor. Minns jag rätt står det utanför affären att den affären är Sveriges äldsta igångvarande skoaffär, Björkströms skor heter den :-) Tack Per!
Grattis, och snygga är de också. Dottern sa för några år sedan att man skulle köpa Skechers, de har en formbar sula, så det har blivit Skechers nu både till vinter, vår, sommar och höst -skor. Problemet är att det är svårt att stava och svårt att uttala, men annars bra
Svar från Khalad 2020-08-06 15:43
Det låter också bra, och ungdomarna har ju för det bästa bättre koll på vad som är bra och inne än vi :-) Tack Peter!
Det är nog inte bara en åldersgrej. Mina är helt utslitna men jag är inte sugen på att åka in till Uppsala och gå i affärer. Inte så mycket för smittan utan mer att jag inte är det minsta road av shopping. Dina nya skor är ju riktigt snygga, inga hemska neonfärger.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-08-06 15:45
Instämmer, handla är jobbigt ibland. Bäst är när det går tills här, ett snabbt beslut att nu är det dags, en enda sak på köplistan, en enda affär att besöka. :-) Tack Lena!
Hej Björn. Jag tror inte att det har mycket att göra med åldern, säger en gammal man på 77 :-) Jag känner till yngre män som känner på samma sätt - jag tillåter mig att säga "män".
Flickorna har det på ett helt annat sätt - nu blir det explosivt :-)
Dine här ser både trevlige och bekväme ut.
Jag går med ortopediska skor som under många år var både tråkiga och på gränsen till det fula. Detta har förändrats under de senaste många åren. Både yngre och kvinnliga skomakare har gått in i den branschen - min nuvarande är en kvinna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Kanske ska jag också skapa en skoblogg - vi får se :-)
Svar från Khalad 2020-08-06 15:48
Kanske är inte det huvudsaken, ändå har nog åldern en viss betydelse, jag kom lättare till skott för både det ena och det andra för tjugo år sen :-) Förstår att det är betydligt omständligare och mer avgörande när du behöver nya skor som alltså väsentligen måste skräddarsys men roligt att det finns mer plats för design nu. Tack och många hälsningar/ Björn
Bra att du hänger med, man vill ju inte sticka ut.. Ser bra ut!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-08-06 15:49
Tack för det Jan, m
Saucony är bra. Har själv sådana. De är rymliga och sköna. Jag är övertygad om att man tar bättre bilder med de skorna.
Svar från Khalad 2020-08-06 15:50
Det låter betryggande Torbjörn. Och bra synpunkt där på bilderna! :-) , tack!
Beslutsångest, men snygga dom där i slutändan...
😁
Svar från Khalad 2020-08-06 15:51
Hej Hans-Åke, när jag väl står där i affären brukar jag ha att att beslut mig :-) Tack!
Bra skor är viktigaste fotoutrustningen. Sauconyskor här med. Första gången jag har kunnat springa långt utan knätrassel.
Svar från Khalad 2020-08-06 15:52
Det låter bra, tack för trevlig kommentar!