Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÅRETS KONST I PÅSK - SÖDERBÄRKE

***

Så blev det av ändå, det gladde mig verkligen. Barnen med delar av resp familj höll ställningarna på hemmaplan i Finspång så jag kunde åka upp redan på skärtorsdagen. Det passade perfekt, "hängningen" var spikad till samma kväll kl 18. Hängningen inom citationstecken eftersom det i Söderbärke är "ställningen". Vi får inte spika i eller klistra på rummets vackra väggar. I stället finns gott om notställ eftersom körerna utnyttjar församlingshemmet för repetitioner och sjunger i kyrkan intill. Perfekta att ställa upp i lagom höjd och vinkla något, som gjort för bilder. Två dagar, påskafton och påskdagen,  12-16. Själv rullade jag hem i går förmiddag i strålande väder.

*

Här är det utställarna Monika Träff (målningar) och Nina Erkenius (foto) som diskuterar upplägget på fredag kväll.

*

Besökarna börjar dyka upp

*

Nästan roligast var att Kerstin Hult kom dit. Född 1922 och drygt 100 år. Vi satt och pratade en stund och det visade sig att hon väl kom ihåg mina föräldrar. Pappa var ju skolinspektör och Söderbärke hörde till hans distrikt, där var han då och då. Man får dock komma ihåg att han gick i pension 1967, så det var alltså minst 56 år sen han var där. Inget fel på minnet alltså! Jag kollade om jag fick ta en bild och sätta in i bloggen, som ju också dyker upp i FB:s Söderbärkesida, det gick för sig.  *

Så några av mina bilder, den första härunder också såld

Björkarna en bit bortanför Sörbo såg.

*

Rishögen från vägen mellan Jörken och Larsbo

*

Vintervy från bron mot Norra Barken

*

Naturligtvis måste jag påpeka att alla bilderna gör sig bättre på papper, Hanemuhle Photo Rag :-) Och som vanligt, det bästa på allt är snacket  med besökarna och dom andra utställarna runt bilderna, även om vi fick några bilder sålda. Tack för trevliga dagar Lennart, Monika, Nina, Marianne och Johan!

***

Inlagt 2023-04-11 22:39 | Läst 987 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Alltid skoj med utställningar med printade bilder. Fina bilder du hade med. Bra jobbat!
Svar från Khalad 2023-04-13 13:00
Instämmer helt, tack för det Morgan!
Trevligt och bilden med björkarna är ju fantastisk
Svar från Khalad 2023-04-13 13:01
Bugar och tackar!
Tack Björn och alla andra med såklart. Fantastiska dagar med många möten. Mvh Nina
Svar från Khalad 2023-04-13 13:02
Trevliga dagar, tack Nina och alla ni andra!
Tre bra bilder som säkert blev ännu bättre på papper. Hittade förresten framdelen på rishögen nu. Finns 2 ögon, hår och näsa ungefär 1/4 in från höger kant :)
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-04-13 13:04
Tack Gunte! Ser nu trollet också jag, tack för det :-)
Härligt med utställningen!
Rishögen är underbar och björkarna fantastiska! Väldigt måleriska :-)
Hälsningar Halina
Svar från Khalad 2023-04-13 13:06
Tack Halina! Utställningar är roligt, det blir alltid spontana frågor och synpunkter på/kring bilderna, det är det bästa.
Kul att det blev ett så lyckat arrangemang och grattis till försäljningen. Den bilden är verkligen lysande :-)Det är lite hisnande att du träffat en person som kände igen dina föräldrar från tiden innan de blev pensionärer.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-04-13 13:08
Tack Lena! Det är alltid en hemtrevlig känsla vid den här utställningen. Och att vara inne på sitt 2:a århundrade ÄR hisnande!