Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

AUGUSTIKVÄLLAR........

***

.....kommer med mjukt mörker, just nu är det kolsvart utanför fönstren här i Korsheden. Dimman brukar också göra entre på allvar under den här månaden, både på mornarna och kvällarna, precis som idag. Den lägger sig i alla svackor och visar hur kalluften fördelar sig i landskapet. Dimman väcker alltid en sorts längtan inom mig. Det är inget, eller ingen, jag längtar efter, där finns bara längtan helt enkelt. 

*

Skönt är också att det blir alldeles extra tyst. Tyst är det för det mesta i Korsheden, men när dimman kommer blir det extra tyst. Det passar mig, det ger mig ro. Ju äldre jag blir, desto mer märker jag att jag drar mig undan en smula och jag njuter av tystnaden och att få vara ensam med mina tankar. Det är tur att det är så. Ryggen har satt stopp för riktiga promenad några veckor, i alla fall riktiga promenader i terräng. Det gör att det blir svårare att få dom naturbilder jag vill, nu blir det mest områden som inte ligger så långt från dom farbara vägarna . Här kommer dimman över fälten ute vid Torrbo.

*

Förstora!

*

I tystnaden och mörkret här i Korsheden hoade just en uggla och påminde mig om att det är dags att krypa till kojs. Önskar er en fin dag i morgon, natti!

***

Inlagt 2018-08-15 01:01 | Läst 1418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nu kommer en tid med dimma både morgon och kväll och det är bara att njuta. Jag gillar framför allt den på morgonen men det är ännu lite väl tidigt. Jag ser fram emot hösten och lite blötare natur.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2018-08-16 09:50
Hej Lena, tack för den kommentar! Visst är det fint med dimman, både morgon och kväll!/ Björn T
Där älvorna dansar är det gott att stå still och se på.
Svar från Khalad 2018-08-16 09:51
Precis, tack Stefan!/ Björn T
Ljuvlig bild! Jag fotar sällan dimma eftersom min kropp inte vill vara med under de tidpunkterna, men din bild inspirera mig att ge det ett försök. Vem vet, kanske är det värt besväret! :)
Svar från Khalad 2018-08-16 09:52
Stort tack Minna! Dimma är tacksamt och roligt att fota, lycka till!/ Björn T
Du behöver inte trava iväg så långt som har naturen så nära dig. Visst kom mörkret så hastigt kanske upplever jag det mer när vi haft så mycket ljusa kvällar med sol.
Denna trolska stämning är så skön.
Njutbart.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Khalad 2018-08-16 09:53
Tack GIA, både ja och nej, oftast tar jag faktiskt bilen för att nå dom vackra fälten runt omkring. Är inte riktigt så rörlig jag skulle vilja vara, många hälsningar/ Björn T
Å vilken fin bild! Finaste jag sett på länge....
Svar från Khalad 2018-08-16 09:54
Tack för det Lena, dimma är tacksamt :-) / Björn T
En mycket skön och dov stämningsbild, gillas mycket! Min moster i Värmland pratar ibland om augustimörkret. Även om det inte är så mörkt som senare, så är det en tydlig skillnad sedan midsommar. Hoppas ryggen fixar till sig nu!
Hälsningar, Bjarne