Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BARA GRÖNT (NÄSTAN) - RISINGELANDSKAP

***

Sen c:a 10 år testar jag medvetet dom flesta små vägar, stigar eller infarter jag ser och inte tidigare kollat, oavsett jag går, cyklar eller kör bil. Det förvånar mig fortfarande vad mkt nytt jag hittar, också i Finspång där jag i princip bott sen 1965. Igår tänkte jag mig ut på Ekön igen för att se hur långt växtligheten kommit, har inte varit där sen före påsk. Men precis före bron går det in en traktorväg till höger, den har jag hittills bara gått några steg på tidigare. Igår bestämde jag mig för att strunta i Ekön och i stället gå in där, och det ångrar jag inte. Området ligger precis väster om Dovern och söder om Ekön, före det smala sundet ner mot Glan. Först följde stigen en mindre våtmark, därefter kom jag in i ett vackert eklandskap med böljande kullar. Ekarna ser fortfarande nästan kala ut men är på väg. Det kommer bli fler besök där!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2019-05-04 16:09 | Läst 1169 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Ekhagar är inte så vanlig längre i vårt land. Östergötland har några. Sköna bilder.
Ha det gott
Bob
Svar från Khalad 2019-05-05 13:50
Tack för det Bob, Östergötland är ganska rikt just på ekbackar!/ Björn T
Vacker serie, gillar! Må fint, LO
Svar från Khalad 2019-05-05 13:50
Roligt att du gillar den, tack LO!/ Björn T
Det var vackert där! Fin grönska trots det kyliga vädret som varit.. Gillar förresten att dina bilder har olika format, och därmed flyter ut olika mycket på skärmen.. det blir fint!
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-05-05 13:51
Tack för det Jan, kul att du gillar att jag växlar format också!/ Björn T
Mycket fina bilder med motiv du säkert kommer att utforska mer och oj vad jag kände igen mig själv nu. Körde faktiskt ner på en skogsväg ca1,5 km från där jag bott från 0-18 år, detta hände 2010. fastän man lekt både rövare och indianer o cowboys i skogarna runt barndomshemmet har jag aldrig varit det på denna väg som förövrigt slutar vid havet. Ett s.k. smultronställe helt fritt från turister och annat fann jag vid vägens slut. Den perfekta platsen att följa en soluppgång på. Kommer att återvända fler gånger.
Mv/Gunte..
Svar från Khalad 2019-05-05 13:52
Tack för det Gunte. Och visst är det intressant att hitta nya inslag i trakter vi sett så länge? / Björn T
Grönt är skönt! 😊
Gillar den lite sagolika stämningen i flera bilder och de knotiga ekarna...mycket vackra!
Svar från Khalad 2019-05-05 13:52
Tack för det Lena!/ Björn T
Kommer osökt att tänka på Barbro Hörbergs sång... Med ögon känsliga för grönt..
Fint Björn!

Hälsar
Eva
Svar från Khalad 2019-05-07 10:42
Roligt att du tittade in, tack Eva!/ Björn T