Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BARAVARA OCH VIKARBYN

***

I går var vi upp till Rättvik och Backa för att hälsa på I:s syster och väl uppe där vid Siljan vill jag gärna hälsa på i Vikarbyn och Baravara. Under en tioårsperiod kändes Baravara som ett andra hem, en plats att hämta kraft på. Det är det fortfarande men idag har jag mycket lättare att hämta det jag behöver inifrån, från mig själv, och har inte samma behov att av det skälet åka dit. Säkert skulle jag fortsätta ändå om kroppen tillät, nu gör den inte riktigt det.

*

Men det är ändå en stor glädje att bara gå runt i Vikarbyn, jag älskar alla träbyggnader som är påbyggda i steg efter steg, inte minst Baravarabyggnaderna. Självklart var jag in för att hälsa på, och eftersom Who is in just pågick smög jag mig tyst in i köket och hittade Petra. Det borde vara 15 år sen jag såg henne första gången däruppe och det känns alltid lika fint. Den här gången mötte jag också Karin som jag aldrig tidigare träffat. Det är lika fantastiskt varje gång att gå i Baravara, all det utanpå och i periferin rinner liksom bara av när jag går in genom dörren, kvar är bara närvaron där.

*

*

På promenaden i byn dyker också dom välbekanta gatunamnen upp, mysigt

*

*

*

Önskar er alla en fin helg!

***

Inlagt 2016-04-29 12:38 | Läst 7002 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det verkar vara ett riktigt mysigt ställe. Jag har också ett ställe där jag bara kan ta det lugnt och lyssna på fåglarna och se på rådjuren på åkern. Tyst och stilla ingen trafik.Själen behöver sådant ibland. Fina bilder dessutom.
/Mary-Anne
Svar från Khalad 2016-04-29 21:50
Tack Mary-Anne, uppskattas!/ Björn T
Vikarbyn är fint! Många små fina vägar att upptäcka där. Och nära till den levande fäboden vid Tövåsen.
Svar från Khalad 2016-04-29 21:53
Tack Mats, et är vackert däruppe!/ Björn T
Det ser ut som ett mycket fint ställe. Jag har aldrig varit där men än är det inte för sent. Önskar er naturligtvis en fin helg också.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-04-29 21:56
Vikarbyn är jättemysigt och kursgården helt fantastisk, tack Lena!/ Björn T
Jag har inte varit uppe i Rättviks trakten sedan 2006 kommer jag på nu när jag läser din blogg. Det är verkligen något speciellt i de trakterna tycker jag.
Svar från Khalad 2016-04-29 21:59
Hej Ingemar, kul att höra av dig,ser inte dina bloggar längre? Eller missar jag nå´t? Just Vikarbyn är ett väldigt fint ställe, i mitt tycke både mysigare och mer ursprungligt än Tällberg som man hör mer om. Ha det gott!/ Björn T
Ingemar Svensson 2016-04-29 22:15
Hej Björn. Nej du har inte missat något. Det blir längre och längre mellan mina bloggar och bilder laddar jag knappt upp längre här på FS. Precis som väldigt många andra så håller jag till på annat håll i stället, där det är både mer aktivitet och riktigt fina bilder. Jag tror jag håller på att backa ut från FS helt och hållet, precis som många andra redan gjort.
Svar från Khalad 2016-04-29 23:13
Vill du berätta var du är, här eller i ett medd?
Ingemar Svensson 2016-04-29 23:57
Jag skickar ett meddelande till dig inom några dagar. Ha en riktigt fin helg Björn!
Inget dåligt namn som antyder att man verkligen bara får vara, borde vara något för alla stressade människor att få vara. Ser fridfullt och trevligt ut och med din ömsinta beskrivning så förstår man att et även är så.
Svar från Khalad 2016-04-30 20:39
En fantastisk plats med rum för själen. Oavsett jag varit där som deltagare eller som assistent, lika fint./ Björn T