Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BITTER SEARCHING OF THE HEART

***

Häromkvällen,  just när jag skulle krypa till kojs, såg jag att det låg ett lätt dis över samhället, upplyst av ljusen i centrum. Tyckte det såg trevligt ut och hämtade kameran. Trots att jag inte såg det när jag tittade ut genom den öppna ytterdörren kunde jag i sökaren (24 mm!) se några stjärnor ovanför. Är lite fascinerad av EVF:n, tom när jag inte ser stjärnor med blotta ögat ser jag dom i sökaren med 24 mm på, tycker det är en ok sökare. Osäker på om dom syns på FS-bilden, men på min egen dator syns dom bra.

*

Undrar om det finns liv därute nånstans? Vi har letat med moderna instrument säg sen 50-talet, kanske uppåt 70 år alltså men inte ett pip har vi hittat. Det senaste är att Pluto kan bjuda på överraskningar. På ytan är kvävesnön och metanhaven  bottenfrusna men man utesluter inte vatten på större djup. Och finns det vatten är också liv tänkbart. Ju mer och ju längre ut i rymden vi letar utan att hitta något, desto starkare blir min övertygelse att det är livet i sig själv som är det gudomliga. I min värld är alla levande varelser  gudomliga.Det människan sökt genom årtusenden finns inte uppe i himlen, inte i underjorden heller för den delen. Det finns mycket mycket närmare, vi själva är en del av det vi söker.

*

Kanske finns det liv därute också, kanske finns det civilisationer som ligger långt före oss, kanske inte.  Människan själv har säkert potential att komma vidare en stycke. (Jo, jag vet, klimatkrisen). Jag hoppas Leonard Cohen har rätt (här - fast det inte går att komma från den inledande reklamen)

*

*

***

Inlagt 2020-10-26 19:51 | Läst 729 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tack för den fina bilden! Visst syns ett antal stjärnor på min skärm.

Många av oss har stått under stjärnhimlen och funderat och undrat:
Vem ligger bakom allt, universums storhet och oändlighet?

Frågorna ställs: Varför och Varthän?!

Ännu en gång, tack för kvällsbilden och funderingarna!
Med vänlig hälsning, Lars
Svar från Khalad 2020-10-27 10:35
Tack för trevlig kommentar Lars!
Fin bild med mystik och visst ser man stjärnor.
Svar från Khalad 2020-10-27 10:35
Tack för det Peter!
Hej. För det första är jag mycket tilltalad av att du använder kameran, och bilden, för att gestalta en uppkommen fråga. Om liv i universum. Som är en fråga som definitivt kan besvaras med ja. För nog finns det liv på planeten jorden, som finns nånstans i universum. Men frågan är såklart. Finns det någon annan därute som vi kan samtala med. Utbyta erfarenheter med. Om det där med att leva. Ja, kanske. Men nja, det är för många parametrar som måste stämma. Men som sagt, hoppet är vår vän, även i denna fråga.
Ha det gott
Gunnar S
Svar från Khalad 2020-10-27 10:37
Tack Gunnar, det är mycket som ska stämma, instämmer helt. Samtidigt är den stor, rymden. Och har funnits väldigt, väldigt länge.....
En bild som verkligen väcker frågor.Ju mer man kollar upp, desto märkligare är det, Och din bild påminner om dom stunderna.

Och månen ser ner på oss.

Och månen ser ner på oss
vårt vackra lilla blå klot.
Lika söndrigt och slitet
som min bästa blåa dank av glas,
när jag spelade kula som barn.

/ Bengt H