Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BLOGGAR OCH BLIXTAR

***

Navigare neccesse est, men vad heter blogga på latin? Jag är ju realare så här behöver jag hjälp! Med jämna mellanrum har jag (också) tänkt sluta blogga, senast för bara någon dag sen. Det har aldrig handlat om reaktionerna därute, det handlar om min egen känsla. Ibland känner jag att hjärtat inte varit med på ett tag, jag inser att jag lagt ut bilder och text som inte har kommit från mitt levande jag utan bara från vanan att göra det. Då tänker jag att nu slutar jag tills jag känner att jag har något att säga eller visa. Det brukar ta en eftermiddag eller i värsta fall en dag. En blogg tom kan också bli en lättnad när jag är låg. Det har jag varit under längre tid än jag brukar nu, jag känner inte igen mig själv riktigt. Det handlar inte om att beklaga mig, bara få det sagt, så känns det bättre. Alltså letar jag rätt på en (för mig) positiv bild på barnbarnet L

*

Och här går väl gränsen? Barnbilder, tom bilder på egna barnbarn, är ju tillåtna på blogen. Men blixtbilder? Nej, ikke det! Lite rebell är vi väl lite till mans, alltså en blixtbild på ett barnbarn! Själv tycker jag den blev riktigt bra, ganska mjuk och fin efter lite lokala exponeringsjusteringar. Och ärligt talat skiter jag i vad ni tycker :-)

*

Till sist, jag har inte märkt att det är för många av något särskilt slag av fotografer här på bloggen. Jag tycker att dom (vi) är för få, av alla sorter. Och jag saknar dom som försvinner

***

Inlagt 2017-02-11 17:56 | Läst 2817 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett fint porträtt på flicka som spelar piano Bra fotograferat Ha en trevlig helg Gert
Svar från Khalad 2017-02-11 22:42
Stort tack för en fin kommentar Gert!/ Björn T
Du har rätt i allt.
1. det är inte nödvändigt att skriva eller fotografera varje dag, ibland finns det annat som upptar tiden och är mycket viktigare; barnbarn t.ex.
2. självklart ska du bara ta bilder du tycker är kul och trivs med; livet är för kort för annat.
3. jo, det har känts lite tunnsått med fotografer här på sistone.
Svar från Khalad 2017-02-11 22:44
Hej Stefan, alltid roligt att läsa dina kommentarer, och här tycks vi dessutom vara helt överens, tack!/ Björn T
Hej Björn.
Muntra upp, säger jag omedelbart, men snart därefter jag känner också till din känsla. Men jag "endte" med att jag skriver och fotografera när jag vill och mest för min egen skull och nöje.
Härlig välbalanserad barns porträtt. Vem säger att man inte får använda blixt?
http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-540-snapshot.htm#comments
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2017-02-11 22:47
Tack för fint stöd och kommentar Erik! :-) Nej, ingen har såklart förbjudit blixt, det är bara jag som överdriver en smula, med det är bra många som trycker på att dom alltid fotar i naturligt ljus och en del som säger att dom aldrig skulle fota med blixt/ Björn T
"Triviale Pecorala" - kanske, på hemmalatin.
Svar från Khalad 2017-02-11 22:49
Trevligt att du kommenterar men förstår inte riktigt vad du menar/ Björn T
Fin bild på särdeles gullig lilltjej, fint! LO
Svar från Khalad 2017-02-11 22:50
Tack för en uppskattad kommentar LO, ser fram mot att du så småningom kommer tillbaka med egna bloggar!/ Björn T
Klart att man skall använda blixt när man vill. Särskilt en sådan här användning! Blixten ger ju faktiskt lite av en kändisuppmärksamhet hos den som blir fotograferad.
/MA
Svar från Khalad 2017-02-11 22:53
Håller helt med dig! På sätt och vis förstår jag dom som undviker blixt, det gör jag ju själv också så långt det går. Men jag aktar mig för att det ska bli en princip, jag är emot nästan alla principer. Tack fö trevlig kommentar!/ Björn T
Hej Björn ! Sluta inte blogga , jag tycker du har många intressanta bilder och alltid fin text till tycker J-O i Björsjö
Svar från Khalad 2017-02-11 22:54
Hej J-O, tack för en så fin kommentar, den glädjer jag mig över! Och jag fortsätter nog, även om det blir kortare uppehåll ibland!/ Björn T
Visst fick du en fin bild på lilka barnbarnet.
Brukar ibland också undra varför jag bloggar och om det inte är dags att lägga av, men så tänker jag till och kommer fram till att varför sluta för.
Undrar ibland, bloggar jag för att få massor med kommentarer, nä så är det nog inte. Visst uppskattar jag alla kommemnentarer, det är liksom ett kvitto på att den som läst tänkt till lite och visat sin närvaro och skapar en kommunikation med de dom läser.
Men ofta läser jag andras blogginlägg och hinner bara inte sätta något på pränt och ibland vet jag inte vad jag ska skriva heller. Så är det nog för många, men då syns det ju i räkneverket att någon läst.
Men varför fortsätter jag med bloggen då?
Jo där kan jag gå tillbaka och friska upp minnet då det annars sviker, det är en orsak.
En annan är alla kontakter det skapat och dessutom är det ROLIGT!
När jag och om jag inte tycker att det är kul längre så komner jag att ta en paus eller bara sluta helt enkelt.
Svar från Khalad 2017-02-11 22:59
Tack Margareta, både för fin bildkritik och din eftertänksamma kommentar. Tror vi ser ganska lika på bloggandet, grunden är ju att vi båda själva tycker det är roligt, det är det som är drivkraften. Att det sen är roligt med kommentarer är självklart, det ger ju som u säger en dialog och en närmare kontakt. Några har jag blivit kompis med irl och träffar på Fågelsången eller Avtrycket, andra har jag aldrig träffat fysiskt men känner det som jag lite känner dom ändå, tack vare konversationen här!/ Björn T
Det vore tråkigt om du slutade helt med bloggandet, men lite kortare uppehåll kan säkert var bra ibland. Mitt eget bloggande går i vågor och det kan gå lång tid mellan mina inlägg, och det beror nog till stor del på att jag inte har något intressant att skriva om. Din blixt bild är fin tycker jag med fint jämnt ljus.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2017-02-11 23:01
Det gör jag nog inte så länge jag har ork och tycker det är roligt, men visst har jag dippar ibland, inte bara på FS Tack Stig!/ Björn T
Riktigt fin bild på barnbarnet och blixten gör susen tycker jag. Jag bloggar för mig själv, men visst är det trevligt med kommentarer och att få uppskattning på sina bilder. Men jag tycker mer om att titta på andras bilder. Ser jag en bild jag gillar, eller som skapar en känsla eller får mig att bli intresserad, då stannar jag till och lägger en kommentar. Sedan lägger jag inte heller all min tid på fotosidan. Jag tittar även på 500px, YouPic, Google+, Flickr, m.m. Man hinner inte med allt man vill se och vissa dagar tittar man inte på bilder alls. Verkliga livet kommer före bildflödet, som alltid finns tillgängligt.
Jag tycker fotosidan har tappat en del duktiga fotografer också, men jag förstår att man ibland måste göra avbrott eller byta flöde. Jag personligen tror att det ligger i människans natur att leta efter nya saker, byta bort gammalt mot nytt.
Nä, nu rabblar jag bara. Ha en bra fortsatt helg och fortsätt med bilder som du själv vill dela med dig av. Ta ett avbrott ibland om du känner att det är skönt för dig själv. Man skall leva som man själv mår bäst av.
Svar från Khalad 2017-02-12 00:14
Tack för en tänkvärd kommentarjag håller mig till fs oc FB/ Björn T
Är inte det skönt med frivilliga åtaganden att man lika frivilligt kan lägga ner dem, ett tag eller för alltid, som man vill? Ibland blir frivilliga åtanganden av en konstig anledning också en sorts plikt men plikter finns ju så många redan. Så bestäm du själv när du vill blogga! Jag skulle tro att ju mindre pressar dig till skrivandet desto fortare kommer lusten tillbaka.

Det där med att man inte "får" fota barn med blixt var nytt för mig. Men för självuppsatta förbud gäller väl samma sak som för självuppsatta plikter: varför skapa fler!

Mina ord är inte helt osjälviska. Skulle sakna din blogg.
Svar från Khalad 2017-02-12 18:52
Hej Katja, tycker precis som du, frivilliga åtaganden är bäst! Sen har du också helt rätt att t.o.m frivilliga åtaganden hux flux kan bli plikt, inte pga av andras krav utan egna! Och du har rätt på resten också½!/ Björn T
Vilken härlig bild på ditt fina barnbarn.
Även om jag själv inte fotar så mycket annat än fåglar så uppskattar jag mycket att se andras bilder. Denna var verkligen bra. :)
/Lena
Svar från Khalad 2017-02-12 19:52
Vilken fin kommentar, tack Lena!/ Björn T