Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BRA MED MYCKET KLÖVER OCH LITE CORONA

***

Klöver är bra att ha, det vet vi. Det tycker humlorna också när så många andra växter sinar. Det gäller inte Corona. Inte nog med att vi  har typ tio gånger mer Coronadödsfall här än i våra skandinaviska grannländer, nu visar det sig att handeln i grannländerna återhämtar sig snabbare än i Sverige när länderna öppnar upp. Vi stängde ner ganska lite just för att ekonomin inte skulle drabbas så hårt. På köpet fick tio gånger så många Coronaavlidna och en sämre ekonomi. Men på många håll här hemma betraktas vår Coronastrategin fortfarande som framgångsrik, trots detta och trots att Europa stänger oss ute, eftersom Tegnell och regeringen säger den är bra. Apropå grupptillhörighet och så där. Ett öppet sinne vore bättre tror jag.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-07-07 10:53 | Läst 475 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, är det nu med makro eller kör du fortfarande med ett tele från hängmattan ;).

Skulle tro att många anhängare till ”vår” strategi nu har svängt, de tyckte nog det va bra att vi inte stängde ner i våras, men borde inte vara lika positiva nu när Sverige i princip är svartlistad runt om i världen och de inte får resa ut eller att nöjesparker etc inte kommer vara öppna i år.

Om man nu ska gå mot strömmen och göra tvärs som alla andra, så borde man ju se till att den karta man har verkligen är rätt. Det enda beröm vi har fått från WHO var att vi hade startat en kommission för att granska vår Coronastradegi, det säger ju en hel del.

Tyvärr kommer Sverige troligen bli lidande av detta i flera år med en negativ bild från omvärlden, som kommer att drabba vår ekonomi och exportindustri.

Läste idag att Melbourne skulle göra lock down med 5milj invånare för de hade fått 200nya fall senaste dygnet. 200 fall!!!
Svar från Khalad 2020-07-07 13:13
Hej Peter, det är fortfarande latmansmakrot, dvs långtelet :-) Och jag tror som du attfler har svängt nu. Tack för fin kommentar/ Hälsningar/ Björn
pdahlen 2020-07-07 14:49
Imponerande skarpt telet, man skulle ju tro att man försökt optimera det på lite längre distanser där man oftast använder ett tele och inte vid närgränsen.
Hej Björn.
Det är svårt att avgöra hur bra de olika länderna hanterar denna kris. Nya situationer dyker upp ständigt och det kommer antagligen ta dagar och månader innan vi bara blir lite klokare.
Det tar dock inte många minuter att betygsätta dina fantastiska bilder här - super.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2020-07-07 12:31
Håller med dig i din analys, det finns en chans kvar för Sverige och det skulle vara att vaccinen dröjer och att Sverige skulle klara sig bättre än andra länder pga att vi skulle ha så många immuna. De tror väl nu att det är kanske 30-40%, iaf i delar som haft mest smitta, som har antikroppar eller T-celler nu i Sverige. Som sagt det är inte över förrän den feta damen sjunger
Erik Madsen 2020-07-07 12:54
Hej Peter -
..... at hun HAR sunget :-)
Mvh. Erik.
pdahlen 2020-07-07 13:05
Jo precis :)
Svar från Khalad 2020-07-07 13:16
Hej Erik, tror man måste börja dra slutsatser redan nu, att vänta ett halvår eller ett år knnebär attman missar chansen att förbättra strategin medan pandemin fortfarande pågår. Och tack för fin bildkommentar! Många hälsningar/ Björn
Den svaga punkten tycker jag var att vi inte kunde skydda våra äldre!
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ivo-har-granskat-landets-1-700-aldreboenden
Svar från Khalad 2020-07-07 12:34
Det är sant men det är också sant att de övriga nordiska länderna har lika stor procentuell övervikt på gamla och äldreboenden som vi har trots väldigt mkt lägre totalsiffror . Slutsatsen verkar vara att vi inte har gjort det andra länder gjort för att få ner totala antalet fall.Med lågt antal totala fall blir det faktiska antalet fall på äldreboenden också lågt, även om andelen där är högre än man skulle vilja ha./ Björn
PS Nu ska jag till vårdcentralen och försöka få en 1,5 cm sticka uttagen ur foten........
Jan Frid 2020-07-07 20:38
Vi hade inget att skydda våra äldre med. Det vi hade sålde Reinfeldt och Olofsson till privata riskkapitalister, som tog med sig våran trygghet till nån söderhavsö! Våra nordiska grannar har behållit sin trygghet inom landet! Det är inte den nuvarande regeringens fel, att den förra regeringen gynnade kapitalet på våran välfärds bekostnad!
Annars tycker jag, som alla andra, att dina bilder förgyller en annars trist och grå Corona- vardag... / Jan Frid
Svar från Khalad 2020-07-07 23:03
Tack Jan för en fin bildkommentar! Sen vet jag inte vad du menar att Reinfeldt och Olofsson sålt som skulle skydda våra äldre? Av de siffror jag sett har fö privata äldreboenden klarat sig bättre än övriga, men tillförlitlig nationell statistik finns nog inte än, vi får se vad pågående utredningar om dödligheten på äldreboenden visar. Och att sjutton år med borgerliga regeringar, varav åtta med Reinfeldt Olofsson, skulle svara för allt dåligt trots att socialdemokratiska regeringar suttit 53 år vid makten är nog aningen enögt (räknat från 1950) :-)