Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BRUKET

***

Ända sedan mitten av 1800-talet har valsverket i Smedjebacken, ursprungligen Smedjebackens Walsverk, varit centralt för ortens utveckling. Bruksorter finns det gott om i Bergslagen, och i varje bruksort har det funnits ett bruk, dom flesta på något sätt knutna till järn, stål och gruvverksamhet. Många förändringar har skett under åren, inte minst under stålindustrins kris under 70-talet. Numera Ovako. Smedjebackens kommun har idag knappt 11 000 inånare, 1970 en bit över 13 000. Centralorten har nu drygt 5 000 invånare och näst största tätort är Söderbärke med knappt 1 000. Och mitt älskade Korsheden ligger alltså i Smedjebackens kommun, typ 15 km från centrum. Häromdagen, när jag inte hade lust att laga käk själv, slog jag på stort och åt ute = Sibyllaköket i Smedjebacken, två grillade med mos och lite Bostongurka, riktigt gott. Hoppas Bengt H läser detta, jag har varit sugen på en god korv ända sen han hade en gatufotobild på det! Bilderna tog jag på tillbakavägen. Själv tycker jag den andra är bäst, men den första tror jag passar bättre som puffbild. Markndsföring ni vet.

*

*

*

***

Inlagt 2019-12-12 23:07 | Läst 2952 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Bra nattbilder, med tydlig vinterkänsla.
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2019-12-13 18:14
Tack för det Bob, trevlig helg/ Björn T
Hej Björn Det är klart jag läst det. Fina kvällsbilder. Röken förstärker vintern och kylan.
Självklart , kan jag förstå att du lockades till lite snabbmat. . Snart tror väl betraktarna av våra bilder och text att vi är sponsrade av Sibylla.
Ha det bra.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2019-12-13 18:18
Tack Bengt, dom får väl höra av sig. Fast vi är inte billiga.....Hälsningar/ Björn T
Bilderna är krispiga och fina och ser riktigt kallt ut gör det..Korv är gott, köpte en burk Bullens varmkorv idag 2,2 kg..Kan vara bra till framtiden..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2019-12-13 18:28
Tack Gunte, det är bara handhållna ögonblicksbilder, hade blivit häftigare med stativ o lång exp- tid men min energi är inte vad den varit. Faktiskt var det nog bara runt nollan, det hade varit kallt natten innan o på dagen men sen kom molnen...., hälsningar/ Björn T