Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

COQ AU VIN

***

Återigen har vi haft Annika och Vilma här ett dygn, till glädje både för I och mig. Till middag i går kväll blev det en Coq au vin, passar perfekt i höstmörkret, även om det var en höna och ingen tupp. Vilma som är fena på matlagning kokade dessutom potatis och pressade den. I botten på varje tallrik fick vi därför pressad potatis med smör ovanpå innan vi slevade upp soppan i tallrikarna, mums. Det finns som bekant lite olika syn på om familjebilder och solnedgångar hör hemma på Fotosidan, för mig är det självklart Tillsammans med Leicastudier och (akademiska?) bildanalyser och natur blir det en alldeles utmärkt blandning! Livet är mer vardag än något annat och såklart måste också vardagen få plats.

*

Tre generationer på tjejsidan i köket i Finspång. 14, 47 och 79, ni får gissa i vilken ordning

*

*

***

Inlagt 2022-11-13 16:00 | Läst 784 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt både att laga och äta tillsammans men heller inte självklart för en del. Har nyligen erfarit det.
Här lagades potatis morotsoppa med lime och krutonger.
Ha en fortsatt fin farsdag
Svar från Khalad 2022-11-13 18:38
Precis Nini, att laga maten tillsammans är lika roligt som att äta tillsammans, minst. Din soppa låter också jättegod! Tack för trevlig kommentar!
Coq au vin, gjorde jag en del förr men det är nog några år sedan nu, men jag skulle nog ta upp den rätten igen, ser ut som ni har vitt vin i grytan jag hade rött, men det fungerar säkert med båda
Svar från Khalad 2022-11-13 18:40
Hej Peter, stämmer, vitt vin i en här .-) Vi sa också att det var längesen och tror det var Vilma som sa att hon kände för den här soppan. Tack för kommentar :-) !
Vad trevligt ni har! Alla slags bilder hör hemma på Fotosidan (snobbarna anbefalls till personalingången).
Svar från Khalad 2022-11-13 20:17
Tack Peter, det har vi. Och i ärlighetens namn, det är inte så många snobbar, dom flesta verkar gilla omväxling.
Ser gott ut. Tipset att lägga pressad potatis först i tallriken ska jag pröva. Och nog är köket livets mest centrala punkt.
Svar från Khalad 2022-11-13 20:18
Hej Gunnar, den pressade potatisen är både god och ger lite mer matighet:-) Tack!
Det ser väldigt gott ut i grytan och mysigt när alla är med i köket och lagar mat. Jag reagerade också på att det var vitt vin. Det har jag aldrig provat men blev genast nyfiken och att lägga pressad potatis i botten på tallriken är ett mycket bra tips.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-11-14 12:17
Tack Lena, det är jättemysigt när alla är i köket! Vitt vin, gissar att det var det Annika hittade enklast (kylskåpet), jag var inte i köket hela tiden :-)
Varm och god stämning, varm och god mat! En riktigt fin bild!
Svar från Khalad 2022-11-14 12:18
Det var mysigt, tack Christer!
Hej Björn med familj.
Det kanske inte förvånar dig att jag gillar sådana bilder. Jag är trots allt av uppfattningen att bloggen är en sorts elektronisk dagbok som kan användas efter behov och intressen.
Ditt foto här är i samma genre som svartvita bilder från för änge sedan, som vi och många andra tycker är både roliga och intressanta - tidsdokumenter. Du visar också en del fina saker av det slaget däremellan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-11-16 21:03
Hej Erik, alldeles rätt, det förvånar mig inte .-). Och det tycker jag är extra trevligt. Elektronisk dagbok är ett bra namn på en blogg, det är precis vad det är. Tack och många hälsningar/ Björn
Vardagsdokumentära bilder är värdefullare än man tror. Fortsätt bara!
Svar från Khalad 2022-11-16 21:03
Så är det nog, tack Thomas!