Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

CORRUPTION OF SCIENCE

***

Forskning skapar inte bara nya insikter och produkter. Forskning ifrågasätter kontinuerligt vetenskapens etablerade sanningar. Så har Einsteins relativitetsteori kommit att ersätta Newtons gamla världsbild. Så fick så småningom Galilei och Keplers moderna bilder av hur solsystemet ser ut ersätta dom gamla kristna världsbilderna. Så ifrågasätter idag resultaten från James Webb-teleskopet den under 1900-talet helt dominerande teorin för universums ursprung, The Big Bang. Forskning och vetenskap är aldrig färdig. Att förbjuda viss forskning, eller att låta cancelkulturen tysta alla för tillfället opassande resultat och uppfattningar, är varken demokratiskt eller vetenskapligt.  Det gör man bara om något inte tål att synas i dagsljus. Pengar tex. Att MSM (main stream media) inte granskar vissa områden "därför att vetenskaplig konsensus råder" är både felaktigt och odemokratiskt. Konsensus råder aldrig inom ett forskningsområde. Dessutom innebär det att media inte gör vad dom själva säger är sin huvuduppgift, att granska.

 99 % av alla, politiker eller andra, som uttalar sig om klimatet grundar sig på medias beskrivning av läget. Ytterst få skaffar sig egna referenser till den vetenskapliga världen. Om ni som så många tror på påstådd konsensus föreslår jag ni lägger en timme på den här filmen. Alternativet är att fortsätta stoppa huvudet i sanden. 

*

*

***

Inlagt 2024-03-23 00:08 | Läst 412 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tack för filmtipset. Jag kommer att titta på den.

Mvh
Fredrik
Svar från Khalad 2024-03-23 10:48
Tack Fredrik, värd att se. Också värt att notera att i USA förekommer en klimatdiskussion, så inte i Europa.
När jag var doktorand i geografi och läste forskarkursen för doktorsexamen, framhölls som den kanske största fallgropen och faran för oss blivande forskare; etableringen av PARADIGM inom vetenskapen.
Ett paradigm är i det här sammanhanget en förklaringsmodell som vinner tilltro av väldigt många – mycket därför att det är så smakligt och erbjuder lätta och smidiga förklaringsmodeller.
Paradigmet tar snart över och förkväver annan forskning. Den forskare som inte ansluter till paradigmet blir socialt utfrusen ur gemenskapen – och så småningom blir det inga anslag. Så fortgår processen tills den aktuella forskningen är helt korrupt.
Man framhöll även för oss att vetenskapshistorien regelbundet visar på situationer där dom få i slutändan har fått rätt mot dom många. Forskning är inte, och kan aldrig vara, en majoritetsomröstning.

Jag kan inte låta bli att notera att klimatforskningen av i dag uppvisar en alvarlig paradigmbildning - för att inte tala om massmedia.
Svar från Khalad 2024-03-23 10:56
Tack Peter, så är det väldigt uppenbart idag. Och medan det inom tex medicinsk forskning är ytterst besvärande om forskningsstudier visar sig finansierade av läkemedelsföretag så säger här ingen ett pip om att det växer upp klimatforskningsinstitut som svampar ur marken som alla finansieras av statliga medel som styrs av politiker som tror på och drar nytta av av klimatkatastrofnarrativet.
Hej Björn - här är jag inte smart/klok nog til att kommentera din text - inte på svenska i alla fall :-)
Men jag gillar ditt foto med de vackra molnformationerna - jättefint.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2024-03-24 19:46
Hej Erik, säkert är du både smart och klok nog men jag respekterar såklart att du avstår från diskussioner du inte vill delta :-) Många hälsningar/ Björn
Spången med häftiga moln! Nästa helg är jag på plats. Mvh Nina
Svar från Khalad 2024-03-24 23:48
Tack Nina! Själv har jag åkt hem idag, nu är det tre veckor till nästa gång. Lycka till med utställningen!
Paradigmskiften förekommer!

Jag minns från realskolan: "Titta magistern! sa ett par klasskamrater. Afrika och Sydamerika passar ju precis ihop här på jordgloben. Dom måste väl ha suttit ihop?"

Magistern sa att det funnits en teori av tysken Alfred Wegener med just den innebörden. Det rådde dock konsensus inom vetenskapen att så kan det inte vara. Magistern sa att undervisningen därför inte lärde ut Wegeners teori men antydde att han för sin del tyckte att den var väl utarbetad med både geologi och botanik.
Svar från Khalad 2024-03-29 09:10
Ja, där ser man. Visst har dom suttit ihop…..