Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

D - DAGEN OCH DET LILLA LIVET I KORSHEDEN

***

I morgon är det nationaldag. Helgdag numera, men ändå inte särskilt mkt ståhej, i Sverige tar vi mkt för givet. Just i morgon är det också 75-årsjubileum av dagen D, dagen då befrielsen av Europa inleddes på allvar. Hitler hade bla tagit Frankrike, Belgien, Holland, Danmark, Norge, Polen, Baltikum, i Italien härskade bundsförvanten Il Duce, Mussolini, Österrike hade anslutits, han var långt in i Ryssland, liksom i norra Afrika........Hade inte den operationen lyckats hade mkt sannolikt varit annorlunda idag. Och jag tycker det är värt att komma ihåg vilka som gjorde det nästan omöjliga - engelsmän, amerikanare och kanadensare. 

*

Och jag tänker att just för att dagen D lyckades har jag kunnat ägna mig åt det lilla livet idag, i frihet.

*

I ena hörnet gränsar tomten i Korsheden till ett naturskyddat skogsområde och just där i hörnet dominerar några stora granar. Där finns också insprängda lövträd, inte minst rönn som jag noterat har ovanligt riklig blomning i år. Jag vet ju att det också gäller aspen i år, liksom bukettaplarna på tomten och mycket annat. Naturen kompenserar nog för torkan i fjol. 

*

Därinne i granarna och rönnarna hittade jag också grannen som flyttat in under taknocken hos oss, talgoxen. Dom, jag tror dom är två, flyger fram och tillbaka mellan taknocken och det här hörnet och lite till min förvåning har jag förstått att dom hittar väl så mkt mat i träden som i luften

*

Hörnet med rönnarna insprängda mellan de stora granarna

*

Riktigt långa och stora är grenarna

*

Det syns att det hänt mkt i år, skotten är stora och friska

*

Matsöket igång

*

Och vad finns här då?

*

Kanske ännu mer lite längre in?

*

I en fri värld - Aeroflot på väg från Moskva till New York i kväll, i en Airbus 330

*

Dags för sängen - suss gott!

***

Inlagt 2019-06-05 23:52 | Läst 1838 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Väl skrivet Björn! Vi ska vara tacksamma helt klart.
Fina bilder.

MvH
Johnny