Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DAGARNA SOM GÅR

***

Två promenader brukar det bli, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Så gott som alltid ute vid S:ta Maria och Risingefälten. Vi ser hur landskapet sakta ändrar sig med årstiden, höstsådden börjar just synas som en grön ton över fälten. Fortfarande hör vi ofta både tranor och gäss liksom spillkråkan. Korparna nästan varje gång också. Fasanerna hör vi också, ibland sticker dom iväg ur en buske eller ett dike alldeles i närheten.  Också småfåglarna förstås, men det är inte så många läten jag känner igen utöver talgoxe, bofink och rödhake. I frågar ofta vart vi ska när vi sätter oss i bilen men hon känner igen allt både på vägen ut och där vi går. Tar jag bara fram det hon ska ha på sig klär hon sig fortfarande själv, även om jag får hjälpa till med skorna då och då. Promenaderna och mat- och kaffestunder är dagens höjdpunkter. I gillar allt jag bjuder på trots att det ofta är färdiglagad mat. Dagarna i Korsheden uppskattade hon också, det blir nog ett år till med Korsheden.  

På bilden nedan är vi just klara för att gå ut på eftermiddagspromenaden.

*

*

***

Inlagt 2022-04-27 22:32 | Läst 1000 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra att ni kan njuta tillsammans fortfarande fastän livet kan bli mer negativt. Vad vore livet utan promenader och lite foto!
Svar från Khalad 2022-04-28 15:30
Hej Dan, vi har det bra. Trädgård här, fritidshus i Dalarna, jag kör utan problem och barn som ofta hälsar på. Fokus är på det enkla och vardagen, inte på ”upplevelser” :-)
Man får ta en dag i taget. Eller ett år i taget.

Min fru bor ju på boende. Under pandemin kom hon inte ut alls. Då besöksförbudet äntligen släppte orkade hon bara gå några tiotal meter. Då tränade vi med att gå fram och tillbaka på gården. Det var ju förbjudet att röra vid varann, så vi höll i varsitt handtag på en kasse. Vi anmäldes för olaga promenerande till chefen som dock lät sig lugnas.

Nu kommer vi ut i stort sett varje dag som vädret tillåter. Cirklarna vidgas lite nu då våren kommit. De fem närmsta konditorierna har fått täta besök och snart öppnar Halvars Kiosk!

Ni som har lantlig miljö inom räckhåll gör rätt i att satsa på den! Bilden är ju svartvit och lite dämpad. Men så är det. Man får ta en dag i taget och göra det som går.
Svar från Khalad 2022-04-28 15:36
Precis, så är det. Roligt att höra att ni kan röra er mer nu när våren gör det lättare. Halvars kiosk? Är det den i Svärtinge?Också vårt promenadtempo har minskat. Snart räknar jag med att vi åker ut till Billbäcks och fikar på kaféet där, dom brukar ha fina luncher och mkt gott till kaffet! Tack Måns!
Måns H 2022-04-28 20:31
Halvars kiosk ligger på Södra Promenaden i Norrköping. Billbäcks är jättefint!

Så sen som före jul undrade jag om vi skulle kunna gå på kondis nån gång mer. "Glöm det, var lite realist" var en kommentar som fick mig att tända till och sen satte vi igång.

Vi har inte mött nåt avståndstagande alls på nåt kondis, personal och gäster antingen bryr sig inte alls eller är positiva fast min fru hörs en del och jag tar stor plats.
Låter som väldigt bra 'dagsrutiner' för er båda! Rutiner är rätt så skönt, har en hel del sådana med promenader i stan här, som växlar i vägval beroende på hur mycket stad, vatten eller natur jag vill se, ofta kan jag se allt detta på samma promenad.. i alla fall den här årstiden när dagarna är långa och man hinner mycket!
Hälsn!
Svar från Khalad 2022-04-28 15:41
Tack för det Jan! Fungerande rutiner gör tillvaron enklare för alla men jag känner extra för I som lever i en värld som ter sig alltmer förvirrande för henne själv.
Finstämd bild. Känner igen dagsrutinen. Det är så det är.
/Eric
Svar från Khalad 2022-04-28 15:42
Tack för det Eric!
Hej Björn! Så väldigt fint och varmt beskrivet av en vardag som den kan te sig utifrån er situation. Finstämd och kärleksfull bild. Hälsningar Mats
Svar från Khalad 2022-04-30 14:59
Hej Mats, tack för fin kommentar!