Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DAGENS FINSPÅNGSBILD - HUSEN PÅ NANOLFSVÄGEN

***

Flerfamiljshusen på Nanolfsvägen har många gånger lockat mig till bilder. Jag tycker om dom starka färgerna här. Starka  färger som ändå inte är grälla eller övermättade, distinkta skulle jag säga. I går eftermiddag fick dom extra fint ljus av den låga eftermiddagssolen. Träden framför bidrar till helheten, dom blir vackra kontraster framför  fasaderna. Trots att jag går eller åker förbi nästan dagligen kan jag inte på rak hand säga vilka slags träd det är - kan det vara ask kanske?

*

*

***

Inlagt 2019-12-01 14:12 | Läst 3329 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilken färgexplosion! Jag håller med, det är behagliga färger. I synnerhet mot de blå och blågrå tonerna på himlen. Träd är jag rätt dålig på då de tappat löven.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-12-01 21:40
Tack Lena, håller helt med att dom neutrala färgerna bakom gör att husfärgerna framstår fint. Har googlat på trädprofiler och tror det är alm :-) Hälsningar/ Björn T
Är bilden nytagen så tvivlar jag på ask. Askarna härnere har fortfarande kvar (gråbruna, döda) bladrosetter och massor av frökapslar.

Men fina färger och snygg komposition!
Svar från Khalad 2019-12-01 21:41
Hej Per, tack för fin bildkommentar! Har googlat på trädprofilerna och det ser ut att vara alm! Hälsningar/ Björn T
De här mättade tonerna som blir av det varma eftermiddagsljuset gifter sig väldigt väl med fasadfärgerna som var på modet på femtiotalet. Eller är jag helt fel ute vad gäller decennium? Jag sätter en slant på alm eller möjligen lönn. Och vad är Nanolf?
/Gunnar S
Svar från Khalad 2019-12-01 22:07
Tack Gunnar, du uttrycker det här med färgerna bättre än jag. Och det stämmer bra, husen är från början av 50-talet, 1953 tror jag det stod i en av kommentarerna på Finspångssidan i FB där jag delat bloggen. En av de äldsta kända gårdarna i Finspång hette Nanolf Gård, vem denne Nanolf var vet jag inte. Och träden är vi nog överens om, jag har redan googlat på trädprofiler och alm verkar stämma bra! Hälsningar/ Björn T
Hej Björn.
Du har jo selv sagt det hele om billedet - så jeg vil nøjes med at sige - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.