Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DAGS IGEN.....

***
....ladusvalorna sitter i rader på trådarna, där såna finns. Var sitter dom förresten nu när dom flesta trådar är nergrävda? Dom här belysningsstolparna hittade jag en bit ut på vischan (också ur Korshedens synvinkel). Närmare bestämt i Västansjö, mitt emot Grangärde, på andra sidan Bysjön. Dessförinnan hade vi som vanligt stärkt oss med en kopp kaffe hos Tillmans. Hallonpajen var slut, vi fick nöja oss med hjortronpaj........

Svalorna ja. Kollade med Googles, nu ska dom ner till södra Afrika alltså. Tio veckor kan det ta, ner till Botswana tex. Med årsungarna, imponerande.

*

*

***

Inlagt 2022-08-17 23:14 | Läst 1096 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
"De höstliga svalorna skådar
allt färre elektriska trådar.
De ersätts alltmera med kablar,
och svalorna säger ´sablar´ "

- Alf Henrikssson
Svar från Khalad 2022-08-18 10:06
Bra den, tack Per! :-)
Ja, de försvinner i snabb takt nu, fåglarna. Hösten närmar sig, försökte mig ut på fotorunda tidigt idag, men dimmorna låg tätt i alla väderstreck.
Svar från Khalad 2022-08-18 10:11
Hej Stefan, jag har nog aldrig sett så få svalor som i sommar. Blev överaskad av att dom ska ända ner till södra Afrika, att dom var långflyttare visste jag ( till skillnad mot den store Linne, det var väl han som trodde de övervintrade i sjöbottnarna här hemma). Tack,
Hej Björn.
Ja det er et sjældent syn - også her i DK.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2022-08-18 16:09
Hej Erik, alla trådar är snart borta, och skönt är ju det :-)
När man börjar läsa på om vilka resor många flyttfåglar gör så kan man inte annat än imponeras. De flyger högt, långt och hur hittar det egentligen? Man kan förklara en del av hur det går till men långt ifrån allt.
Hälsningar Lena
Måns H 2022-08-18 22:29
Dum som en gås, sägs det. Men kan hitta till sydvästra Spanien och tillbaka igen. Utan GPS!
Hösten närmar sig, vemodet infinner sig -hos mig i alla fall. Hjortronpaj i stället för hallonpaj, det bytet var väl inte till det sämre precis? :-)