Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DÅLIG VVS-SERVICE - FINSPÅNG

***

För någon månad sen behövde jag installera ett nytt väggutkast hemma i Finspång (det är dock inte just detta). Idag när jag skulle betala räkningen noterade jag att det inte fanns något RUT-avdrag, varför jag slog en signal till företaget. "Nej, vi gör inga RUT-avdrag på en- resp två-timmarsjobb" blev svaret. Det är ju så, som ni säkert vet, att RUT-avdragen ska göras av företagen som sen får begära motsvarande belopp av skattemyndigheterna. Det var dock för mkt arbete för det här företaget, man fakturerar kunden hela beloppet istället. Företaget får samma belopp men för kunden blir det dyrare, vilket man alltså helt medvetet skiter i. Deras timpris var 465 :- plus moms, alltså 581:-/timme . 30 % ROT är därmed 174:- . Och hade det tagit två timmar hade kunden förlorat 348:-. 

*

Nej, 174 resp 348 spänn är ingen förmögenhet. Men det är likaväl just 174 resp 348 spänn av mina pengar som företaget helt enkelt skiter i . Med den inställningen till kunden gissar jag att det inte är så noga med andra saker, fakturerade arbetstimmar tex, så länge det bara drabbar kunden. Vilket företag? Göran Nilsson AB. Skulle inte falla mig in att använda det företaget igen! Vill ni använda ett företag som bryr sig om kunden tycker jag inte ni också ska undvika det!

*

*

***

Inlagt 2017-08-08 21:06 | Läst 1559 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hmmm.... riktigt dåligt av dem. Står det någonstans i deras reklam eller hemsida att de hanterar RUT/ROT avdrag men att har begränsningar i sina villkor? Får de verkligen göra så? Nyttigt att läsa om din erfarenhet så kanske man själv kan undvika sådana företag, om det blir aktuellt.
Svar från Khalad 2017-08-08 23:12
Gjorde min beställning per telefon och har aldrig råkat ut för ngt liknande, tack Peter/ Björn T
Hej Björn.
Jeg er ikke helt med og dog - jeg tror at RUT/ROT svarer til det danske "Håndværkerfradrag" som kan trækkes fra på skattebilletten.
Fint detaljebillede.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2017-08-08 23:09
Jo, det är så det har varit tidigare, att man själv gör avdraget vid deklarationen. Eftersom det fuskades med den metoden har skattemyndigheterna numera ändrat upplägget så det är hantverkarna själva som gör avdraget på fakturan till kund och sen begär ROT-delen från skattemyndigheterna. Och gör inte hantverkarna avdraget går det förlorat, själv får jag inte göra det numera.Tack Erik!/ Björn T