Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DEN DAGLIGA BLOGGEN?

***
Få saker förundrar mig så mkt som synpunkter på hur andra gör i bloggen. Inte bara i bloggen förresten, vanligast är dom återkommande föraktfulla synpunkterna på Instagrammare och FB-användare. Bara för att få så många likes som möjligt är ett av de vanligaste tillmälena. Till att börja med förstår jag inte varför någon överhuvudtaget publicerar sig, på FS eller någon annanstans, och samtidigt låtsas att det inte är för att bli sedd, bekräftad. Om ni inte vill bli sedda eller bekräftade är det väl enklast att inte publicera sig alls?

*

Inte heller är vi som människor stöpta i en form. Vi har olika historier och befinner oss i olika situationer i livet. Och vi har kommit olika långt i fotograferandet. En del har vigt sitt liv till riktig fotografi, andra utnyttjar bloggen för att få prata om foto, andra kanske använder bloggen som ett sätt att reflektera om livet, sitt eget eller i stort. Våra behov är också olika. En del vill visa sig oftare än andra. Andra vill bara visa dom riktigt bra bilderna. Åter andra vill gärna visa dagens bild och reflektera över den. En blogg per dag eller två i veckan? En, tre eller trettiofem bilder per blogg? Jag kan heller inte begripa att varje blogginlägg i första hand ses som ett undanträngande av andras blogginlägg. Undanträngandes från första sidan då, där man får mest uppmärksamhet antar jag? Det som man ändå inte är ute efter? Alla publicerade bloggar är ju kvar. Bloggarnas antal har minskat drastiskt under den tid jag varit med. Jag skulle gärna se fler inlägg och fler bloggare. 

*

Fö googlade jag återigen på Wikipedias "definition"  eller härledning av ordet blogg, det har jag gjort tidigare

En blogg (avkortning av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden ’web’ och ’log’), webbjournal eller webbdagbok är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp. Många bloggar uppfyller definitionen för ett massmedium.

 

Utifrån Risingefälten i februari

*

***

Inlagt 2022-04-08 23:10 | Läst 1479 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det förundrar mig också Björn! Satt och tänkte på samma sak i går! :)
// Bengan

Ps. Fin bild att få sjunka in i!
Svar från Khalad 2022-04-09 23:43
Tack för kommentaren Bengt! Roligt att du gillar bilden, det är en mobilbild.
Jag förstår han bättre nu då de han menade var de som enbart la ut en bild utan någon tillhörande text, för dessa kan det ju finnas andra kanaler i FS som fungerar lika bra. Just att ge bilden några ord är iaf otroligt viktigt för mig, jag har många underliga bilder av kanske enbart en prick inom astrofoto vilket som bild är helt värdelöst men med text om att det är en passage som är unik så ger bilden en mening med texten. Ser ut att vara en kall bild
Svar från Khalad 2022-04-09 23:46
Hej Peter, också för mig är texten lika viktig som bilden, även om det händer enstaka gånger att jag inte har text. Det inlägg som fick mig att skriva detta tror jag inte är den kommentar jag tror du syftar på.
Hej,
Väl skrivet, just så tycker jag med.
Vi är alla olika och varför inte låta oss va det. Det är ju en fråga om att ha lite kul utan att skada någon annan.

Den bilden va tänkvärd. Vem står där borta, som en liten svart figur. Bonden, …..d……?

Ha en fin weekend
Bob
Svar från Khalad 2022-04-09 23:49
Tack Bob! Bilden är faktiskt en mobilbild, iPhone 12 Pro. Och bonden ja, det är nog enen därnere…….
Jag har alltid tyckt att variationen i de olika bloggarna varit en av styrkorna här på Fs. Att man kan hitta lite alltmöjligt här i bloggspalten, tyvärr tycker jag det var mer variation för några år sedan?
Svar från Khalad 2022-04-09 23:49
Tack Lena, instämmer helt!
Du är en bra inkastare Björn. Bildens klass fick mig genast att börja läsa...

Jag håller med i stort. Sedan misstänker jag att det minskade antalet bloggar kan ha att göra med att innehållet på senare år har blivit mer slentrianmässigt. Lite som saken brukade avhånas när bloggandet var en ny företeelse:
"... Jag käkade lunch - det var köttbullar. Sedan lekte jag en stund med min vandrande pinne, den har så intelligenta ögon..."
Alltså - om innehållet blir för trivialt så minskar läsandet, och därmed intresset för att blogga på forumet.
Svar från Khalad 2022-04-09 23:51
Tack för det Peter. Såklart tycker vi inte alla lika om alla bilder och alla texter :-)
Bra text och fin bild
// P-O
Svar från Khalad 2022-04-09 23:52
Tack Per-Olov!
Tänkvärda tankar detta!

"Om ni inte vill bli sedda eller bekräftade är det väl enklast att inte publicera sig alls?" är en sån där "bra fråga". För min del och här på Fotosidan räckte det med att lägga in bilder på de grupper jag är med i.

För ett år sen behövde jag som gruppvärd för Cityscapes utrymme för att kommunicera bättre med medlemmarna, det var då Göran Segeholm ställde upp som mentor. Då vart "Cityscapes: Bloggen" lösningen.

Dagboksformatet innebär som jag ser det att det blir rätt så täta inlägg och att ämnesvalet blir hipp som happ.

Än så länge känns det iallafall kul att blogga och att bli lite lagom sedd. Hellre ett par hundra civiliserade tittare här på FS än hundra tusen blandade på annat forum försöker jag intala mig. Rönnbären är sura sa räven. (I Grekland där fabeln myntades sa räven att druvorna är sura.)
Svar från Khalad 2022-04-10 00:01
Hej Måns. För mig är behovet att bli bekräftad fullständigt naturligt, ingen människa är en ö. Alla vill vi ha kontakt på olika sätt - prata, skriva, blogga, vidröra är kommunikation som är grunden för bekräftelse. Och såklart väljer vi medium som passar våra behov och ger mest utbyte. Få saker slår fö att sitta tillsammans fysiskt och tala med varandra.
Riktig Aprilstämning där, åtminstone för månadens första del. Varför jag finns med på Fotosidan? Ja, det är väl någon sorts sällskap, om än inte rent fysiskt. Sen ger det en mening och hjälp med fotograferandet.
Svar från Khalad 2022-04-10 09:39
Tack Stefan! Bilden är från februari men instämmer, den har aprilstämning. Och kompiskapet på FS har stor betydelse också för mig.
Din bild satt jag länge och studerade, den fick mig att längta ut från staden. Kan bara hålla med dig om varför begränsa möjligheten. Ibland räcker det med en bild, speciellt på en fotoblogg. Kan se att man vill slippa se det som inte intressant men. Bara för att denna dag är grå och tråkig, betyder inte att solen inte lyser nästa dag.
// Jörgen
Svar från Khalad 2022-04-10 09:43
Just så, varje dag är olika och varje människa är olika. Tack Jörgen!
Jag tror du har fått allt om bakfoten Björn, att blogga är helt enkelt en form av tävling........;)

/Stephan
Svar från Khalad 2022-04-10 09:37
Aha, så är det förstås……:-) Tack Stephan!
Jag har sett en del bilder från den här platsen och den här är verkligen spektakulär. Vilket djup den har och den dramatiska himlen ger så mycket extra. I övrigt så har jag förstås läst inlägg och kommentarer i andra bloggar och jag sällar mej till dem som håller med i dina tankar och åsikter. Du har formulerat det väl (som du så ofta gör).
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-04-09 22:15
Tack Lena, jag börjar nedifrån den här gången :-) Jo, det finns många bilder just härifrån. Det roliga är att detta är en mobilbild.
Hej Björn,
Jag läser ofta dina bloggar - och flera andras - och har gjort så sedan jag blev medlem i FS (2013). Ofta ger läsningen och bilderna inspiration eller manar fram ett leende, ibland ett högt skratt, ibland manande till eftertanke. Understundom till tankar man tidigare inte har haft men som man finner viktiga att utveckla, om än bara för sig själv.
Denna din blogg får mig att fundera över om jag kanske ska utveckla tanken på att börja blogga. En tanke jag haft bara för mig själv ganska länge. Dina ord om att du gärna skulle se fler bloggare kändes därför gott att läsa. Så tack för de uppmuntrande orden.
Jag ska bara försöka klura ut hur man gör, så kanske det blir en bild eller två och några ord därtill.
Vänlig hälsning Christina