Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DEN SISTA ROSEN........

***

.....åtminstone i vår rabatt. Ensam står den där, stolt och orädd, säkert en och en halv meter hög. Åldern börjar ta ut sin rätt, det finns både missfärgningar och veck av lösa flikar, men stoltheten finns där ändå, den står med ryggen rak. Döden kommer med första frosten men den är inte här, än. Kanske i morgon, eller i övermorgon. Vad vet jag? Men att den kommer vet jag. Egentligen är det det enda jag vet om resten av mitt liv. Och så har det varit i vartenda ögonblick jag levat. Också för 60 år sen när jag träffade I. I varje ögonblick har döden varit det enda givna, det enda på förhand som varit känt. Men så mycket mer jag varit med om, så otroligt mycket mer  jag fått glädjas åt. Varför skulle jag misströsta nu?

*

Sista rosen, nedanför rabatten utanför sovrumsfönstret i Finspång

*

***

Inlagt 2019-09-24 12:59 | Läst 4241 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn - smuk måde at illustrere sommerens afslutning på.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2019-09-25 11:09
Tack för det Erik, många blommor blir vackrare när dom börjat vissna :-) Hälsningar/ Björn T
En enkel men mycket vacker bild! Orden är så sanna också. Vi måste ta tillvara den tid vi har, för vi vet inte hur lång den är. Det är sorgligt när unga går bort - så mycket liv som går till spillo.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2019-09-25 11:14
Tack Bjarne! På sätt och vis hör ju döden till livet - livets gåva som vi fått innebär också att vi måste dö, fast när vet vi inte. Och kanske finns det fler sätt att mäta vikten av ett liv än hur långt det blivit?
Vackert Björn. Fin bild kombinerad med fin text.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2019-09-25 11:15
Tack Bengt, glädjer mig åt din kommentar!