Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET GODA SAMTALET

***

OBS, det här objektivet är antireflexbehandlat!

....sker nog bäst i viss förtrolighet. Då man har tid att lyssna på varandra, vänta ut och fundera, innan nästa fråga eller nästa påstående kommer. Sämst är nog "samtalen" på Internet, de består mest av ensidiga påståenden. Ofta för att få ryggdunkningar eller likes från likasinnade, aldrig för att få en dialog, man vet redan, till skillnad mot dom andra. Men sällan kommer samma sak upp när man möts, ansikte mot ansikte..... 

*

*

***

Inlagt 2023-08-31 22:38 | Läst 849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Bjørn - jag läste ditt blogginlägg igår kväll. Jag borde inte ha gjort det för jag hade svårt att somna efter det. Jag drabbades också av samma sak och tog en liten paus med mina egna blogginlägg. Jag ser också att det inte finns några kommentarer på ditt inlägg. Det är förmodligen för känsligt och kan ev dela upp medlemmarna mer än de redan är. Jag antar att vi båda är så gamla, så vi ska inte ta det så hårt och bokstavligt, men det påverkar ändå lite.
Med många vänliga hälsningar från "ryggklapparen" från Roskilde.
PS: Jag hoppas att jag förstod din text rätt?
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/roskilde-bloggen-2732-ryggdunkningaren-fran-roskilde.htm
Svar från Khalad 2023-09-01 13:36
Tack för intressant kommentar Erik. Jag inser att det ser ut som jag vänder mig mot just FS eftersom jag skriver det här. Det var inte avsikten, jag hade just scrollat på runt på FB och där fanns de vanliga partipolitiska inläggen och inlägg om andra aktuella frågor där man tar stark ställning och hånar de oliktänkande. Just på FS tycker jag kommentarerna faktiskt ger en vettig dialog så jag borde ha framhållit att det inte gällde FS, i alla fall, inte i första hand. Och inte är det ngt fel med ryggdunk när man talar om specifika ämnen heller, eller när man helt enkelt sympatiserar med ngn, det gällde flocken som följer efter starkt förenklade och nedlåtande kommentarer men eftersom jag inte förklarade bättre är det svårt för andra att veta. Tacksam för att du påpekar o ger mig chansen att förklara lite bättre! Många hälsningar; Björn
Håller helt med om att "internetsamtalen" sällan blir bra! Vi är gjorda för att se varandra när vi pratar! Fin bild på de två männen!
/B
Svar från Khalad 2023-09-01 13:40
Tack för det Bengt! I övrigt hade jag mest FB i tankarna när jag skrev detta, inte FS, även om det lät så eftersom det var här jag skrev. Förklarar lite mer i svaret på Eriks kommentar.
Hej igen Björn.
Jag är ledsen att säga det, men det var här i ett blogginlägg på Fotosidan som jag såg ordet "ryggdunkningar". Det var därför jag trodde att det var samma inlägg som du reagerade på. Jag blev mer ledsen än upprörd över uttrycket.
Vänliga hälsningar. Erik.
Svar från Khalad 2023-09-08 22:59
Hej Erik, jag har också sett det här, men den här gången hade jag bläddrat på FB. Också jag använder ju ordet ryggdunkningar lite ironiskt här. Då är det inte fel med ryggdunkningar, varken fysiska eller likes. Det vanligaste är väl påståendet att någon skriver eller lägger ut bilder bara för att få likes. Bara? Det tror jag det är få som gör. Vi lägger ut bilder som vi själva tycker om. Jag är övertygad om att några av dom som skriver så liksom vill påskina att dom - till skillnad mot oss andra - har andra och mer konstnärliga ambitioner, kanske kvaliteter tom. FS är fel ställe att skriva så, vi har olika syften och olika skäl till våra bloggar, sånt ska inte vägas och jämföras. Många hälsningar/ Björn
Björn, du har rätt! Det människan behöver är samtal, inte debatt. Just nu då det faktiskt är tämligen skarpt läge framhärdar TV i att det ska vara "debatt" där sakfrågorna inte får den omtänksamma behandling som behövs.

Jag gillar ju Fotosidan inte minst för att tonen här oftast är helt OK. Att söka bekräftelse och "likes" är mänskligt, men intressantast är då nån ger sig tid att skriva mer omsorgsfullt.
Svar från Khalad 2023-09-08 23:02
Hej Måns, instämmer, om du läst mina kommentarssvar var det heller inte FS jag syftade på. För övrigt påstår jag att alla som lägger ut text och/ eller bilder på FS eller andra media gör det för att synas och få ris eller ros. Eller likes. Vad är det för fel med det? Många hälsningar/Björn