Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET VAR DÅ DET - 1969

***

Hittills har jag mest uppehållit mig vid 50-talet när det gäller gamla analoga bilder. Men ett decennium till har jag på svartvita negativ, sen kom färgeländet.......Vi hade fått vårt första barn, Katarina, 1968. Här är hon ett år. Vi är på västkusten och hälsar på en kompis under semestern, jag kommer ihåg att vi såg första månlandningen på TV.

*

Jag 29 och Katarina 1. Fotograf Ingemor

*

Ingemor 26

*

Kamera/ optik: Konica FM med Hexanon 52/1,4 . Negativen är skannade i flatbäddscanner.

***

Inlagt 2020-11-04 23:21 | Läst 1540 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul att ha de gamla bilderna. Jag köpte en multiprinter, för tror jag en 13 år sedan, den har inte varit uppbackad, ut låg i din låda. Köpte nästan samtidigt en laserskrivare så denna fick ligga i sin låda. Det som var ganska roligt var att det var med instruktionsböcker i storlek som gammaldags telefonkataloger, idag hade de på sin höjd skickat med ett papper och så hade resten varit någon fil som man i bästa fall hittade någonstans. Nu behövde man inte använda några instruktionsböcker utan det kom instruktioner på skärmen hur man skulle installera printern. Nu till saken, så var det scanner jag var ute efter, det tog lite tid att begripa hur man fick igång scannerprogrammet men det gick efter ett tag, jag scannade in pappersbilderna. Att hitta ett negativ till den bild jag tänkte scanna skulle vara värre än nålen. Jag tyckte det gick riktigt bra och man kunde lägga in ett antal bilder i scannern och den fattade att dela upp den i en fil per bild. Så det blir ett vinterprojekt att gå igenom de 50 album jag har i förrådet och scanna in de bilder som har någon vettig mening för framtiden. Det kommer många fina minnen när man ser bilder man tog för 50 år sedan. Mina diabilder har jag redan scannat, så det är papperskopiorna kvar, tror att det är bättre att bevara dessa som en fil än att få någon titta i alla dessa album. Så kan man kanske göra någon rolig kalender eller liknade med dessa gamla bilder.
Svar från Khalad 2020-11-05 19:28
Tack Peter. Jag skannar lite då och då och har ingen målsättning att bli klar eller ens hinna gå igenom allt. Jag har redan gjort några böcker med gamla bilder, men det blir nog några till. 99 % av alla bilder jag på olika sätt har tillgång till kommer försvinna när det är dags, dom har redan fyllt sin funktion för mig......
Hej Björn.
Där kom du bara ett år före oss. Vår första dotter föddes 1969 så vi såg månlandningen när AG var starkt gravid. Det är ett mycket trevligt "modellfoto" av I.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-11-05 19:29
Tack för det Erik, inte så konstigt att vi ser så lika på detta med barn och barnbarn :-)
Din Ingemor var snygg som sa... Björn - och själv ser du lite ängslig ut.
Svar från Khalad 2020-11-05 19:34
Hej Peter, har jag visat din hälsning till Ingemor, hon log gott! Och jag, kanske det, inte kommer jag ihåg vad som rörde sig i mitt huvud då :-)