Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DIREKT FRÅN TRYCKERIET - HJÄRTATS RÖST

***

Så blev det en bok till sist - en "riktig" bok med titeln HJÄRTATS RÖST, tryckt i 500 ex.  Idag fick jag de fem första exemplaren med DHL, huvudsändningen kommer på fredag. Och dom ser ut som dom ska! Lite drygt två år har den tagit mig. Innehållsmässigt har den varit klar sen förra sommaren. Tiden sen dess har gått åt för att hitta tryckeri - det blev Livonia i Litauen - diskutera format, utförande och kostnader, hitta någon som kunde åta sig att föra över text och bilder till In Design för att göra färdiga tryckfiler, korrekturläsa, ändra....Roligt, spännande och lärorikt!

*

*

Boken är på drygt 140 sidor i formatet 30 x 24 cm, liggande. Det är en fotobok såklart - den innehåller drygt 90 bilder i stort format - men texten är väl så viktig som bilderna. Det är texten som styrt bildvalet och det är texten som ger den röda tråden, bilderna i sig har inget genomgående tema. Och innehållet ja, hur beskriver jag det? 

Jo, med hjälp av underrubriken....

*

...och förordet

*

Jag har bett två kompisar som läst boken skriva något. Här Monica Ohlsson som är med på Dagny´s på Fågelsången i Uppsala ibland:

”Detta är en begrundande, tänkvärd, annorlunda, personlig fotobok. Den bygger på fotografens livserfarenheter som han förmedlar i fina, känslomässigt laddade bilder tillsammans med kloka ord och där bilder och ord är i samklang och genomsyrar hela boken.

Detta är en mindful fotobok som man behöver ge sig tid för att ”läsa”. Man behöver tid för att ta in de underbara bilderna tillsammans med fotografens vackert nedtecknade ord. Därefter behöver man ge sig ytterligare tid till att reflektera över sitt eget liv och sina egna prioriteringar. 

Jag kan bara varmt rekommendera boken till alla som med öppet sinne uppskattar äkta känslomässiga bilder och som vill utvecklas både som fotograf och som människa

Liksom allt annat fint och gott bör denna bok avnjutas i små portioner under utsträckt tid.”

 

Monica Ohlsson

Leg. psykolog och amatörfotograf

*

 Och här Lars Vedam Knutsson som grundat och driver kursgården BaraVara i Vikarbyn utanför Rättvik tillsammans med Gayan Knutsson:

"Vilken fin bok! Jag blev så berörd av både text och bilder som väckte djupa känslor från barndom och vuxenliv. Tack Khalad för att du delar med dig av din spirande visdom om livets mysterium."

Lars Vedam Knutsson

*

Priset har jag satt till 295 :- inkl moms (men plus eventuella fraktkostnader)

Det är ju ett ekonomiskt vågspel och jag behöver sälja ungefär 250 böcker för att gå runt. Själv är jag såklart optimist och tror det går, jag har en hel del  ideer, men det kommer nog ta lite tid. Och skulle jag bara sälja hälften så kostar projektet som en ny, lite dyrare kamera, och så många kameror och objektiv jag köpt genom åren känns det helt rätt att satsa på ett resultat, inte ett hjälpmedel. Tills vidare säljer jag i egen regi, jag har inte kollat om någon av bokkedjorna skulle kunna tänkas vara intresserade

*

Skulle någon av er som läser bloggen vara intresserad kan ni nå mig via FS. Min ordinarie mailadress finns också med i bokens inledning

*

Inlagt 2015-07-28 22:15 | Läst 7842 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grattis! Strongt gjort! Blir nyfiken ...
- hawk
Svar från Khalad 2015-07-29 17:09
Tack Håkan! Och nyfikenheten går ju att stilla :-) / Björn T
Så skönt att du fick bli nöjd nu... :)
Lycka till med försäljningen!

Ps själv har jag gjort mig av med fem bokhyllor med böcker...och tanken är att inte samla på mig mer...
Svar från Khalad 2015-07-29 17:09
Tack Lena!/ Björn T
Äntligen, som de brukar säga!
Så roligt att den kommit, jag vill beställa en som du gärna få ha med på något fotofika framöver.
Svar från Khalad 2015-07-29 17:10
Tack Ewa och visst kommer jag ha den med på fotofika dom närmaste gångerna!/ Björn T
Vill enbart denna sena timme önska lycka till med boken.
Skall läsa mer i morgon av din text.
Det ser ut ha blivit bra det lilla jag kan se här.
Grattis grattis.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2015-07-29 17:10
Tack GIA!/ Björn T
Jag tycker du är tuff som satsar på en bokprojekt. Kul att det nu kommit så långt som till en färdig produkt. Lycka till med försäljningen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2015-07-29 17:11
Tack för det Lena!/ Björn T
Grattis till att våga språnget!
Den är säkerligen väl värd pengarna.
Katarina
Svar från Khalad 2015-07-29 17:11
Tack Katarina!/ Björn T
Jag har för mig att jag skrivit innan att du borde ge ut en bok, och nu har du gjort det! =)
Bra jobbat Björn, och jag vill absolut köpa en bok av dig!
Har du swish eller kan du maila ditt kontonummer så jag kan föra över pengar+frakt och även skicka dig min adress?
Svar från Khalad 2015-08-22 09:59
Visst har du det, jag menar skrivit att jag borde ge ut en bok, och det har ju funnits i bakhuvudet en tid. Och roligt att du vill köpa den! Har precis skaffat swish men har inte använt det än, tror att jag har ett steg kvar för att det ska funka. Just nu lika enkelt för mig att bara ge dig mitt kontonummer, så har jag gjort hittills, jag har skaffat särskilda kuvert för att den ska skickas som post. Om du mailar mig din adress ska jag skicka den direkt! Jag lägger en lapp med kontonummer och belopp tillsammans med boken!/ Björn T