Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DRYGT EN VECKA TOG DET

***

Straxt före Påsk snyggades parkeringen utanför Bergslagshallen till. Bla satte man upp belysning, jag tror det varit lite tveksamma aktiviteter där nattetid. När jag kom tillbaka från Dalarna efter Påsk såg det ut så här. Drygt en vecka tog det alltså innan arbetet måste göras om, delvis i alla fall. Det ser inte ut som någon råkat backa på av misstag precis. Det är fö mycket buskörning i Finspång, kvälls-och nattetid. Allra mest vintertid då snön lockar till privat och ganska extrem halkkörning inne i centrum. Helt förvånad är jag ju inte. Finspång har ingen polis på plats nattetid. Det är med andra ord ganska fritt fram under senkvällar och nätter. Kommunen har ju bara knappt 22 000 invånare, centralorten nånstans runt 13-14 000...... 

*

*

***

Inlagt 2022-04-29 13:32 | Läst 1358 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Man undrar ju hur de gjort, det är ju inga däckspår, de kanske ha dragit ner den? Är problem runt om i Skåne också, ett köpcenter utanför Helsingborg har använts för att slira runt så den består av svarta spår hela parkeringen. De har provat att räffla asfalten och sätta upp betongsuggor men de hjälpte inte, undrar om de nu inte bommar parkeringen på natten
Svar från Khalad 2022-04-29 18:52
Hej Peter, det var min första reaktion också, bogserlina eller något annat. Men tittar man ser man dom svarta märkena där dom kört på skyddsbågarna och jorden var ju nyss uppgrävd och var nog inte vältad/kompakterad. Trist att den här sortens aktiviteter blir alltmer normala, tack Peter!
Jo, så där går det till på flertalet orter /samhällen i Sverige i dag. Här har man rätat ut och gjort genomfartsleden 2-filig i lilla Åkersberga och vips har det blivit en drag-strip mellan det flertal rondeller som finns utefter sträckan. Det åks utan vidare över 100 på denna 50-väg som saknar övervakningskamera. Din stolpe verkar oskadad och ser ut att vara dragen ur marken så kanske en bil med vinsch.

/Stephan
Svar från Khalad 2022-04-29 18:57
Förstår (och ser själv) att det inte är några ovanligheter längre, vilket bara gör det ännu tristare. Funderade också först på om dom använt rep eller bogserlina men man ser de svartamärkena i skyddsbågarna där det tagit i. Marken var nygrävd och knappast kompakterad/ vältad så kraften som behövdes ar nog ändå inte så stor. Tack Stephan!
Ett problem i Knivsta är alla ungdomar med EPA traktorer och småbilar som samlas på parkeringsplatser. De spelar hög musik och skräpar ner. Festar visst också en del. Här finns inte heller någon polis på plats men de har börjat köra runt på helgerna, kvälls och nattetid. Lyckligtvis har vi ingen attraktiv parkering i närheten.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-04-29 18:59
Tack Lena, att sånt här blir allt vanligare gör det bara ännu tristare!
Har aldrig förstått vandalism. Har sett gång på gång att när det allmänägda ökar ansträngningarna med hållbarare saker, så ökar vandalerna våldet.
Svar från Khalad 2022-04-29 19:09
Hej Stefan, på ett sätt är det svårt att förstå men i botten finns nog hat och ilska tror jag. Utanförskap är ett ord som ofta används, personligen tror jag det finns två sorters utanförskap, ett som beror på arbetslöshet och brist på bra alternativ, ett som beror på att man inte vill inordna sig i det svenska medelsvenssonsamhället med volvo och vovve och ospännande vardag. Tack!
Ja, det har varit krafter igång där. Ingen enkel liten påbackning precis. Synd att säga det kanske, men jag hoppas det kostade att reparera bilen.
Hälsningar, Bjarne