Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DUKAT BORD

*

Naturens egna fågelautomater - bukettaplarna - är färdigdukade. Och dom brukar räcka långt in på vintermånaderna. I år är hösten fortfarande mild och dom stora flockarna av sidensvansar har ännu inte slagit ner här, men dom brukar komma förr eller senare. Och när dom kommer hörs det. Jag kan vara i ett annat hörn av trädgården men bruset av vingar är tydligare än för de flesta småfåglar just av sidensvansar. Ibland kommer också tallbitarna. Vid första ögonkastet kan man tro det är domherrar men den röda färgen är annorlunda, lite kallare än hos domherrarna och dom är aningen större.

Men även utan fåglar är bukettaplarna en fröjd att titta på

*

Bör förstoras!

*

*

*

*

Den här sista bilden är från 2007, tagen med en Sony A100 och ganska brusig men typisk, dom älskar bukettaplarnas miniäpplen

*

*

Inlagt 2014-11-17 11:35 | Läst 4158 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina grenställningar på det där trädet. Det finns sidensvansar i närheten av min bostad men jag har aldrig lyckats fånga någon på bild. Jag skulle verkligen offra några timmar eller en dag på att få en sådan på bild.
Fin bild på mycket vacker fågel! Hils, LO
Det vore fantastiskt att få se ett av dessa vackra träd fullt av sidensvansar. Mycket fin sista bild och inte störs jag nämnvärt av något brus.
Hälsningar Lena
Vackra bilder på de fina bären och den vackra sidensvansen Ha det gott : ) // Gert
Förutom att du visade några fina bilder så fick jag lära mig något också. Har sett dessa men inte vetat vad den heter. Trädet alltså. Sidensvansar brukar jag få syn på vid gammla skidbacken i Hässelby men nu är det lönge sedan jag varit dit och de har byggt så mycket runt omkring så dessa vackra fåglar kanske inte trivs där mer.