Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EKBACKEN MED STATIV

***

Efter att I och jag gått där på förmiddagen åkte jag dit igen på eftermiddagen. Stativet ligger alltid i bilen fastän jag sällan använder det. Jag vet ju att jag borde.......På kameran satt 100-400, bländaren fick stå på 14. Hyfsat ljus men mulet. Och visst blir det annorlunda., får nog fortsätta med stativet ett tag tror jag!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-03-04 23:05 | Läst 1263 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Mycket vackert! Gunte får se upp.. :-) Möjligen har han mindre grönt.. Bra skärpa också!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-04 23:59
Tack för det Jan, du läste säkert min kommentar till gunte i en av hans bloggar Gunte han har ju väldigt mkt högre estetisk känsla i sina bilder och det lär man jag nog inte så lätt. Men jag provar gärna med stativ ett tag. Här gick jag bara år vanliga promenadväg med ststiv för att se vad jag får ihop Det blir säkert fler försök att hitta motiv som dars åt Guntehålle........
Riktigt snyggt Björn! Det doftar skog om bilderna!
/ Bengt H
Svar från Khalad 2020-03-05 13:18
Tack för det Bengt!
Väldigt fotovänliga ekar med sin grovhet och mossa/lavar som klär in dom. Gillar djupet och linjerna i sista bilden. Törs man komma med en liten liten pekpinne? hehe..Skärpepunkten på sista bilden, ville gärna haft den en bit in på stenen för att få ett annat skärpedjup.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-05 13:25
Såklart törs du det! Jag tar tacksamt emot :-) Håller helt med. Jag ser sällan vad som blir bäst i fotoögonblicket och ofta när det finns både förgrund och bakgrund provar jag med båda och väljer i datorn där jag ser bättre. Oftast blir det ju bäst med skärpan på förgrunden, men inte om man vill ha fokus på ett huvudobjekt lite längre bort. Just dom här i bilderna är inte försök att imitera din stil, däremot kände jag att jag måste följa din outsagda uppmaning att använda stativ. Det mulna vädret och dom våta fuktiga ekstammarna med mkt mossa gjorde det naturligt att hålla bilderna mörka. Tack och många hälsingar/ Björn
Vackra landskapsbilder och inte det minsta darr, det är ju fördelen med ett stativ, de gamla mossbelupna ekarna blev väldigt fina liksom den sista bilden med åkern.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2020-03-06 16:01
Hej Stig och tack för fin kommentarer!