Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EN TIMME I NORRKÖPING

***

Inte ens en timme, det är 43 minuter mellan första och sista bilden. Jag hade skjutsat in I till tandhygienisten och hade 50 minuter på mig. Det blev en fotopromenad med 99:an och 135:an (dom andra grejorna var för genomgång efter att jag tappat dom i backen). Normalt har jag gärna 24:an när jag fotopromenerar inne i stan, alltså får man ställa om seendet en smula. Nyttig övning. Dessutom funkade inte den vanliga rundan, man gör underhåll på gångbroarna inne i Industrilandskapet. Idel nytt alltså, både omgivning och utrustning.......Men jag tyckte det var roligt och känner mig ganska nöjd.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-06-22 14:10 | Läst 1397 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevliga miljöer, väl värda en 50 minuters expedition..
Skuggbilderna extra bra..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-06-22 21:18
Tack för det Gunte, trevligt att kunna spendera en timmes väntetid på det här sättet!
Idel nytt också för mig! Helt förbluffande att se en stad som jag trodde mig vara lite bekant med på detta sättet! Kul och intressant bildspel. Och stan ser ju riktigt fin ut!
Svar från Khalad 2021-06-22 21:21
Tack Måns! Tror att det blev 135:an och inte 24:an som är huvudorsak till att det känns nytt ( också för mig) plus att jag nästan hela tiden höll mig utanför de vanliga promenadgångarna.
Hej Björn.
Det finns många vackra stadsbilder i detta något annorlunda blogginlägg från dig - gillas mycket.
Speciellt nummer 2, 4, 12, 19 0g 20.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2021-06-23 10:51
Tack Erik! Du har alldeles rätt, det blir inte så många stadspromenader för mig numera. Men jag gillar att inte vara inriktad på en speciell sorts motiv eller genre, det är roligt att variera.
Erik Madsen 2021-06-23 11:38
Hej igen - det er det samme her - variation er bra.
Mvh. Erik.
Väl använda 43 minuter. Första och näst sista bilden får mej att tänka på Bengts Bilder. Du har nyttjat ljuset och skuggorna väl i många av dessa bilder som t ex andra och tredje. Gillar valvet med grönskande träden (pil kanske?). Norrköping har mycket att bjuda på även om favoritrundan var blockerad.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-06-23 10:55
Tack Lena, jag hann faktiskt med en liten lättlunch på en uteservering också, en laxtartar. Alldeles sant att Norrköping har mkt att ge i fotoväg, alldeles särskilt med industrilandskapet förstås. Och pil är det, finns gott om runt Strömmen :-).
Tråkigt med din utrustning. Hoppas den klarat sig bra! Jag gillar ofta att fota arkitektur med teleobjektiv. Det blir lite lättare att få "renare" bilder då. Du hann verkligen med mycket på den stunden. Jag gillar de mer grafiska bilderna som skuggspelet på gångbron och brunnslocket.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2021-06-23 22:34
Hej Bjarne, den (utrustningen) tycks ha överlevt med mindre skavanker :-) Håller med dig att tele ofta tvingar fram renare, enklare bilder.Tack för fina kommentarer!