Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EN UPPLEVELSE RIKARE

***

I går söndag var I och jag och äldsta dottern på de Geerhallen, Norrköping, och såg Svansjön med den ryska nationalbaletten. Svårt att inte bli oerhört imponerad av dansarnas prestationer, fullständigt osannolik kroppskontroll. Och jag vet ungefär vad som krävs för att bli en dansare av klass, helst ska man börja före femårs ålder och sen låta dansen gradvis ta över större delen av livet i 15-20 år innan det är dags för dom stora rollerna. Fan vet om det är värt priset, men det kan ju inte jag som inte dansar veta.  

*

Några andra reflektioner är att det hade varit helt ok med en timme och tjuga minuter, inte två timmar och tjugo minuter. Och Tjajkovskijs musik är vacker men också ganska pompös, så bitvis blev det lite mycket kan jag tycka. Men låt inte dom här funderingarna avskräcka er, dansarna är huvudsaken och om ordet fantastiskt någon gång är helt berättigat tycker jag det är här. Dessutom har jag täppt till ett stort hål i min allmänbildning, nu har jags sett Svansjön. Nu är väl nästa att läsa Idioten och se Måsen, jag har ganska många luckor när jag börja  tänka efter, tur  att jag inte gör det så ofta.... 

Jag nöjde mig med några mobilbilder före föreställningen och i pausen. Tyvärr gjorde inte alla där det, synd. Jag tycker det är oartigt mot både mot dansarna och den omkringsittande publiken att sitta och filma sekvens efter sekvens i flera minuter och med mobilerna upplyfta till allmän beskådan. Noll fokus på dansarna irl, istället på en liten blåaktig bild i mobilen. Kan man njuta konst utan koncentration eller uppmärksamhet åtminstone? Nästa steg är väl att inte gå dit alls utan hitta en plats att sätta upp mobilerna på så kan man ju sitta och fika eller göra något annat under tiden ( sa han surgubben). Men fullsatt blev det!

*

En del av foajen

*

Prateeksha rör på sig under pausen

*

Tack och god natt, suss gott!

***

Inlagt 2018-02-06 00:08 | Läst 1439 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har sett Svansjön i Philaldelphia i slutet av 90-talet. Kan bara hålla med om att dansarna är imponerande, men det var specifikt två saker jag minns tydligt. De låter om dem när de kommer intrippande. Åtminstone på den teater vi satt och när musiken inte var så hög. Det kanske var trägolvet på just den scenen. Dessutom tyckte jag att de mer påminde om flamingos än svanar när de rörde sej. Vita OK men det är flamingos också innan de blivit vuxna (eller äter fel mat). Det borde vara förbjudet att filma på det sättet.
Hälsningar Lena
Jag såg Svansjön på operan Stockholm en gång. Det dunsade rätt rejält när de kom intrippande. Då satt jag på balkong högst upp under taket. Tyvärr råkade jag somna där i sista akten! :-o Det var nog för varmt där, under taket.... eller musiken ? Vad vet jag.

Hälsar
Eva
Mobiler kan! Förbjud plåtning/filmning under föreställning!
Svansjön, njaa det kan jag stå över men gåsdammen blir bättre för mig ;)
Fina bilder blev det iallafall.
Mv/Gunte..
Själv så slutade jag gå på bio för 10 år sen efter att flera gånger störts av ungdomar som inte vet hur man beter sig.. och det var just med sina mobiler dom störde.. Det ringdes och 'messades' och man pratade högt och brett utan hänsyn till andra som ville se filmen.. Konstigt att det inte är/var mer slagsmål i biosalongerna.. men andra kanske gör som jag, slutar med bio istället.. Kanske filmen kommer på TV några år senare, man får vänta till dess.. Tycker också 2:20 låter som lång tid..
Hälsn!
Jag trodde att både filmande och fotande under föreställningarna var förbjudet.
Synd att några ska störa upplevelsen på det viset.
Hänsynsfullt av dig med bilder före och i pausen, bra bilder dessutom speciellt den första.
Svansjön har jag bara sett på TV, men Idioten har jag läst, eller mer tvingat mig igenom bara för att jag tyckte att jag borde ha läst den.
Helt klart besked på de Geerhallens hemsida:

"Får jag fotografera?

Fotografering, film- och ljudupptagning är inte tillåtet under konserter. Men fota gärna ute i foajén, och berätta var du är! SON finns på Instagram och Twitter som @norrkopingsymph, samt på Facebook. Pressfotografer ber vi kontakta SONs marknadsavdelning för ackreditering."

/Gunnar