Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÅGELLIV

***

Så helt plötsligt är det gott om fåglar därute vid våtmarkerna i Risinge.  Skrattmås, stare, tofsvipa och kajor finns det gott om, lärka sedan någon vecka och i går första sädesärlorna. På någon av bilderna jag hade med mig hem fanns en otydlig beckasin, näbben så inte så lång ut så det kanske var en dubbelbeckasin och en annan fågelskådare där hade sett en skogssnäppa. Gässen har varit här och redan lämnat men dom första tranorna fanns på andra sidan vägen. Jag gillar att se många fåglar i flykten så här ett gäng bilder från gårdagsförmiddagen

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2024-03-30 14:19 | Läst 422 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt! Bilderna ser bra ut också, har inte sett någon Sädesärlas här än, men första Stararna är nog snart 14 dagar sen, och senast idag dessutom..
Hälsn!
Hej Björn.
Det är då en bra idé att fotografera fåglar i flykt – gillas.
Jag gillar speciellt den sista.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Snyggt, gott om skrattmåsar borde ha hörts
Mångfalden gör bilderna och ger också upplevelsen om man inte är en inbiten skådare som noterar varje art på dagen (eller klockslaget). Jag tycker dina bilder förmedlar känslan som jag också fick idag då jag stod en stund i ett fågeltorn vid södra Vendelsjön.
Hälsningar Lena
Trevligt med alla fåglar och så länge det finns vatten finns det nog också ett rikt fågelliv.
HaD/Gunte..
Härligt med så många fåglar... Här är fortfarande lite kyligt och fågelkvitter ganska svagt. Jag konstaterar att det blev betydligt mindre fåglar i området.
Hälsningar Halina