Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FASAN

***

.....hör vi i princip varje promenad, då och då ser vi dom också. Den här tuppen fick vi syn på innan vi klivit ur bilen. Han stod länge där vid stolpen och kollade ut över fälten, det var bara att dra ner bilfönstret och ta fram kameran. Efter en stund vände han helt om och gick över vägen och försvann in i buskarna där vi oftast hör dom.

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-05-14 14:46 | Läst 241 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
😁 tuppade sig lite. Lite kul när någon fågel bara dyker fram och blir kvar en stund
Mvh N
Svar från Khalad 2022-05-14 20:31
Visst gjorde den, tack Nini!
Hanarna verkar ganska orädda, ser man en fasan så verkar det vara 95% hanar iaf över året, så finns det perioder då kan ser 10-20 honor i en grupp sålde verkar som de har någon sammanslutning enbart för damer. Vacker fågel
Svar från Khalad 2022-05-14 20:34
Tack Peter, så är det nog. För några veckor sen, en av de få gånger jag gick utan kamera på promenaden, dök det upp ett par ett stycke framför oss, det hade varit trevligt att få på bild. Många honor på en gång har jag aldrig sett, intressant!
De är vackra fåglar, fasanerna. Det gör absolut inget att de är ganska vanliga!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2022-05-14 20:36
Tack Bjarne, ändå inte helt enkelt att få bra bilder. Dom kommer plötsligt inom synhåll och försvinner ofta in i ett dike eller buske :-)
Det här påminner mycket om hur jag fick se en fasantupp nyligen. Mycket fina bilder. Den flaxar till också och jag antar att den även lät. Honorna ligger nog på ägg nu så hannarna går väl mest runt och visar upp sej.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-05-14 20:40
Kommer väl ihåg dina bilder, hög klass på dom. Kul att få dom på bild, även om dom för det mesta inte flyger dyker dom upp plötsligt och försvinner lika snabbt :-), tack Lena!