Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FINSPÅNGS CENTRUM

***

Ibland går det fort. I början av januari i år revs Majorsvillan i centrala Finspång. Beslut togs av kommunen redan 2012 men det blev många turer innan det väl skedde. Men nu, bara drygt ett halvår senare står det en ny åttavåningars byggnad på Majorsvillans tomt. Bostadshus, dock ännu inte inflyttat vad jag kan se. Vet att det funnits många synpunkter kring detta men jag tycker det är utmärkt att kommunen nu stegvis förnyar centrum. Inte långt från detta hus ligger ju CNG, Curt Nicolin Gymnasiet, som satt Finspång på kartan beträffande moderna gymansieutbildningar. Fö ser det ut att bli en kall vinter, åtminstone enl Bondepraktikan, kolla rönnbären!

*

*

Finspångs centrum är dock en bra blandning av nytt och gammalt!

*

*

Finspång är en kommun som växer, det är bra det!

***

Inlagt 2016-08-08 23:28 | Läst 2480 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
I globaliseringens spår har alla kommuner utom de allra största och universitetsorterna tappat. Hoppas det håller på att vända - det finns faktiskt tecken på det, som i Finspång.
Svar från Khalad 2016-08-09 12:50
Jo, många mindre kommuner tappar invånare, jag har Ludvika, Smedjebacken och Fagersta nära fritidshuset så jag vet/ Björn T
Mycket med rönnbär är det i år, vad det bådar för vintern råder tydligen delade meningar.
Antar att det beror lite på var man bor och kommer ifrån, min mor som kom från norra Lappland hävdade alltid att då det var mycket rönnbär så blev det en snöfattig vinter, angående kyla så sa hon inget. Gissar på att det alltid var kallt på vintern där uppe. Hon hade en ramsa om att rönnen bär aldrig två bördor. Mycket bär lite snö.
Jag har genom åren roat mig att notera hur det stämmer och kan väl säga att ibland slår det in, underligt annars, men inte alltid. ;)
Första bilden på rönnen är mäktig.
Svar från Khalad 2016-08-09 17:29
Bondepraktikan har tvärt emot vad många tror sitt ursprung i Tyskland, inte i Sverige, så det är kanske tveksamt om den ens gäller här :-) Välvuxna rönnar är vackra men det finns många som för en tynande tillvaro och dom blir torra och risiga. Så inte den här, tack Margareta!/ Björn T
Rönnbärens röda ton gör sig bra mot det nya huset. Beträffande rönnbärens mängd och det kommande vintervädret har jag hört så många varianter att jag avstår från den värderingen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-08-09 17:30
Precis det tyckte jag också, ton i ton. Tack Lena!/ Björn T
Ett vackert samhälle Rönnbären lyser upp hela bilden Från gamla tider sa man förr att det blir en sträng vinter för fåglar ska ha något att äta då Om de får sitt kvar till vintern Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Khalad 2016-08-09 23:32
Tack Gert! Så har jag också lärt mig, mycket rönnbär = sträng vinter!/ Björn T
Kul att få se lite från Finspång. Vet inte om jag varit där. Gillar särskilt första bilden med Rönnbären. Om jag inte minns fel så har även Ludvikas befolkning ökat de senaste åren, även om det inte är mycket ;-)
Svar från Khalad 2016-08-09 23:33
Tack Ingela, det tror jag säkert, ABB Ludvika lever nog gott på högspänningstranformatorer och brytare!/ Björn T