Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FLIGHT EK 201 DUBAI - NEW YORK

***

Har ni skaffat appen Plane Finder än? Om inte, gör det, den är rolig. Man kan ju tro att vi här uppe i Korsheden är vi vid civilisationens yttre gräns, men icke. Några tusen meter upp har vi både många och långväga gäster. Jag har trott att det mest varit linjen Arlanda - Gardemoen som vi ser härifrån . men ack vad jag bedragit mig. Här ovan flyger  allt. Detta är Emirates flight 201 från Dubai till New York som just här flyger på 11 582 m och med bara 856 km/h, sannolikt är det lite motvind. Det är en Airbus 380-800,  den kommersiella flygvärldens största plan, betydligt större än jumbon. Undrar om kaptenen informerar passagerarna att dom just passerar Korsheden? Nähä, det tror ni inte?

*

*

***

Inlagt 2015-10-04 20:00 | Läst 2023 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kaptenen borde informera om en sådan viktig sak Björn! Troligen en av världens mittpunkter! Ha det gott!
Svar från Khalad 2015-10-04 22:24
Det tycker jag med, klart att han borde! / Björn T
He he, jag har ej testat denna app. Kul, men jag skulle nog bli stressad här på Södermalm.. Antar att det i grunden är uppfinnaren Håkan Lans som gjort detta möjligt..?
Hälsn!
Svar från Khalad 2015-10-04 22:26
Tack Jan, tänker du på musen, den gör väl han anspråk på agg ha uppfunnit? / Björn T
ehrsa 2015-10-04 23:25
Ja, Musen hittade väl han på, även färgprofiler på datorskärmen om jag minns rätt, men sedan så är det just det här med att flygplan ser och vet om varandras positioner, gäller fartyg också, det lär han visst också ha hittat på. Det borde vara den informationen som används som grund för den där appen, gissar jag!?
Hälsn!
Jag är allergisk mot appar, har bara några få stycken som jag tycker att jag måste ha. Vem vet, kanske den där kaptenen informerade passagerarna om att där nere på backen så står det just nu en märklig svensk man som fotograferar planet av någon anledning:)
Svar från Khalad 2015-10-04 22:39
Dom flesta appar är ju hjälpmedel, det finns många jag har praktisk nytta av - google, kartor, väder, gps, almanacka, anteckningar mm - och som jag använder dagligen. Dessutom finns det en rad appar som gör livet mycket trevligare och som jag också använder dagligen - framförallt Spotify. Som fotoentusiast använder jag också FB och Instagram ibland för att lägga ut bilder, komplement till FS. Men jag har också lite onödigt "tjafs" som det roar mig att leka med nån gång, tex Plane Finder. Bland dom senaste riktigt smarta apparna tycker jag Swish är, suveränt enkelt att föra över pengar med. Som du hör är jag väldigt överens med att använda appar. Att det sen finns en million fullständigt idiotiska appar också gör ju inget, dom laddar jag ju aldrig ner!
Tack för din kommentar, alltid roligt att jämföra synpunkter! / Björn T
Klart han informerar om det.
Han säger säkert: on the right side of the plane is Korsheden, a nice little village in Sweden.
Så rusar alla över till höger sida för att få en glimt av detta paradis.

Så gjorde i alla fall kaptenen när vi flög över Taj Mahal och alla ville ha en titt.
Ha det gott
Marianne
Svar från Khalad 2015-10-04 22:40
Skönt att höra nån som håller med! Tyckte jag såg att planet vinglade till lite :-)/ Björn T
Spännande bild i sin enkelhet...
men men..............
vilken app du har.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2015-10-05 10:09
Hej Gia, den är lite rolig ibland faktiskt!/ Björn T
Då kanske jag flög just över Korsheden då jag hade varit i Dubai, vem vet. Fast vi flög med Qatar, de har kanske andra rutter.