Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÖRVANDLINGEN

***
Ingen tycker det är roligt med gamla bilvrak. Det här står på parkeringen vid Risinge kyrka, ingen som åker förbi kan undgå att se den. Särskilt trist tycker jag precis vid kyrkogården, omgiven av en stensatt kant till kyrkogården på ena sidan och en rad korta stenpelare med en vacker tung järnkätting hängande på krönen på andra sidan. Ägarens ansvar om jag inte är felunderrättad. Och om ägaren inte kan identifieras eller vägrar betala då, målvakt kanske? Så småningom blir det väl kommunen eller kyrkan som får göra något. Ursäkta att det blev så många bilder men jag har följt förfallet. Bilderna är från fyra tillfällen. Vi passerar här i princip varje dag. 

*

17.12 första gången jag fotade den. Noterar att fönstren är hela och domkraften på höger sida. Vänster bakhjul är kvar och den lossrivna främre bumpern ligger lös bakom bilen

*

*

28.12, ca 10 dar senare. Bilen är nu kollad av polis/räddningstjänst. Bumpern prydligt uppställd bakom bilen med alla rutor är sönderslagna. Domkraften inte på högersida

*

*

*

4 januari, öppen motorhuv men kollade aldrig om motorn var kvar

*

Idag 24.1  Domkraften på vänster sida och hö bakhjul borttaget, bumpern rått inkörd genom bakrutan, en hel del glassplitter på marken

*

*

*

Undrar hur länge den ska stå där? Gissar att det ändå är vi skattebetalare som får stå för transporten så det är väl lika bra att göra det nu som sen? Jag tror myndigheterna har rätt att flytta/skrota bilar som är att betrakta som vrak. Eller är det nå´n här som är intresserad av att renovera den?

***

Inlagt 2023-01-24 20:49 | Läst 694 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Jag förstår din frustration och irritation.
Man måste kunna hitta ägaren, även om nummerskyltarne är borttagna (av vem - äger eller polisen). I DK kan man söka på bilens chassinummer, men även detta kan ha tagits bort/slipats bort ? I DK får ett fordon utan registreringsskyltar parkeras på allmän plats i högst 48 timmar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2023-01-25 12:26
Hej Erik, bilen är säkert stulen men vad vet jag. Den har inte stått två månader än så jag hoppas den är borta till våren :-) Tack Erik!/ Björn
Man prioriterar nog det här eller så diskuterar man vems e ansvaret för bortforsling! ;)
Påminner litet om vad som händer på savannen när det ligger ett dött djur! Efter några dagar börjar det försvinna saker på kroppen och efter någon vecka så är det bara skellettet kvar! :)
/B
Svar från Khalad 2023-01-25 12:24
Hej Bengt, det gör man säkert. Hoppas dom inte diskuterar för länge bara, det är väl församlingen o kommunen som är alternativen. Varför inte dela på kostnaden?
Kul att du tar upp detta med hur ett djur tas om hand av insekter och bakterier, precis det hade jag i tankarna med att följa sönderfallet. Det finns en fotograf, jag tror amerikansk, som visat det i bildserier tagna under lång tid. Undrar om det inte var en död hare/ kanin som hen följde tills kroppen var helt borta. Tack Bengt!
Det ser ut att finnas spolarvätska i alla fall. ;)