Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GATUFOTO FRÅN STAN - NORRKÖPING

***

Än så länge sitter jag där på min bänk bredvid parkeringen, med kameran diskret i knäet. Lite feg känner jag mig, inte ens Norrköping känns stort nog för att öppet fota fritt.  Det är inte så många som medvetet klär sig just för att få visa upp sig känns det som. Det är flera år sen men i Ludvika höll jag på att åka på en smäll när jag fotade på  ett kringresande tivoli, allt som hände vid stånden var man nog inte så pigg på att visa.  I Norrköping för ett år sen kom en ung man med sin kvinna som såg att jag satt och fotade inne i en galleria. Han klev med bestämda steg fram till mig och frågade om jag fotade därinne. När jag svarade ja krävde han få se bilderna och att jag raderade.  Ungefär sådär som en tupp som bröstar upp sig för hönan. Det gjorde jag förstås inte, trots att han försökte se hotfull ut, trots allt var han 40 år yngre. Han försökte titta ut mig men fick gå med oförrättat ärende, hos mig i alla fall...... 

*

Nu är det trots allt inte hotet utifrån jag tvekar inför, det är helt enkelt respekten för dom andra. Jag ska säga på en gång, jag har inga synpunkter på alla ni som ofta fotar gatufoto, jag vet att ni som jag läser tänker efter vad ni fotar och vad ni visar. Men när jag fotar väldigt vanliga människor i sannolikt väldigt vanliga ärenden känner jag mig en smula nyfiken. Nåväl, den här serien från idag tyckte jag blev ganska bra, tillräckligt för att vara nöjd själv. Jag valde fö mellan svartvitt och färg, dom flesta bilderna har jag svartvita kopior av men jag stannade för att bilderna inte är "djuplodande" nog för att passa i svartvitt, i stället glädjer jag mig åt färgerna en här gången.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-03-02 19:32 | Läst 2529 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Bra bilder människor av vår tid.
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2020-03-03 20:21
Tack för det Bob! Och detsamma!
He he, bra bilder! Du har fått med en del människor som sticker ut lite.. det är ju dom som oftast fastnar på minneskortet så klart!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-03 20:24
Hej Jan, visst, så blir det för mig också. Fast dom sticker inte ut lika mkt känns det som i Norrköping......Tack för som alltid trevlig kommentar!
Jag känner så väl igen känslan du beskriver i inledningen. De gånger jag har provat på gatufoto har jag känt mig väldigt obekväm och som du skriver lite feg. Och just det här med respekten, det känns som man tränger sig på. Men det är väl som med allt annat, man behöver träna, träna och träna lite till. Eller så får man acceptera att den typen av foto inte passar mig och mitt sätt att förhålla mig till andra människor.
Däremot tycker jag mycket om att se andras fantastiska gatufoto bl.a. här på FS.

Du har också lyckats här tycker jag, min favorit är bild nr 3 med den rökande mannen.
//Anders
Svar från Khalad 2020-03-03 20:26
Tack Anders, så känner vi lite lika där! Och träning och erfarenhet är bra inom nästan alla områden. Som du säkert förstått av perspektivet, killen på bild 3 satt bredvid mig på bänken :-)
Hm..trodde jag redan kommenterat..men iallafall..hon I vita skor, det ser ut som hon svävar över marken?
måste vara perspektivet eller gatstenarna som förvirrar.......
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-04 10:15
Ibland glömmer man (=jag) trycka på kommentera när man skrivit kommentarstexten. Kommer ihåg att hon hade svikt i steget och gick med bra fart, inget flanerande där inte! Tack Gunte!