Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FOTOKOMPISAR

***

Fotosidan är bra på många sätt. Viktigast för mig är att den gett flera nya vänner. Som ni redan vet kan man prata om mycket mer än kameror och bilder när man träffar fotokompisar. Livet tex. Idag hade jag glädjen att träffa Måns H i Norrköping igen. Andra gången den här veckan. I är på annat boende denna vecka, det har gett mig frihet att röra mig mer än vanligt. Denna gång har jag valt att stanna i Finspång i stället för att åka upp till Korsheden, det känns bra. Mer vilsamt. Och jag sparar ganska mkt el, däruppe är det bara el som gäller, huset är ju en om- och tillbyggd sommarstuga och isoleringen är inte så bra som jag nu önskat. Men som sagt, Måns och jag träffades ett par timmar i Norrköping, mycket trevligt. Wallins konditori om någon undrar. Lite senare undrade Måns om jag sett Daniel Björkerts utställning som han visade i bloggen för någon dag sedan. Det hade jag inte varför vi gjorde en sväng till Galleri Kronan också. Mycket fin utställning, det vet ni efter Måns blogg.

Tack för trevliga timmar Måns!

*

Det första jag gjorde när jag kom till fiket var att ta en bild, tyckte bordet med ljuset och den lilla julstjärnan såg trevligt ut. Knappt hade jag tagit bilden innan Måns dök upp.

*

Vi pratade om mycket, livet mest, men lite kameror också, och såklart tog jag ett par bilder på Måns, här med K1-an

*

Måns inne på Galleri Kronan

*

***

Inlagt 2022-12-10 23:03 | Läst 756 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul att se bild på Måns. Vi har ju växlat en del mail om "Dittan und Dattan" - sedan var det en mycket bra bild också. Det avgörande ögonblicket.
Svar från Khalad 2022-12-11 20:20
Tack Peter, en bild helt utan förberedelser, funkar ofta bra.
Jo man tackar, bli puffbild på Fotosidan!

Fint att få träffas och prata om väsentligheter och lite lagom om kameror. Jag glömde visa att objektivet på bilden har 15 bländarblad, det hajpades för sin "Monster Bokeh" för några år sen.
syntax 2022-12-11 09:32
Det har ju snackats en del om "Bokeh" här på FS. Jag menar att det betyder att objektivet tecknar vackert i oskarp bakgrund, och tydligen även du - eftersom du menar att den helt runda bländaröppningen är en grundförutsättning för Bokeh.
Det finns dom som helt felaktigt påstår att en massa konstiga former i oskarp bakgrund, som uppstår genom ofullständig form på bländaröppningen är Bokeh.
Måns H 2022-12-11 10:19
Hej Peter! Jag tänkte skriva " det hajpades tämligen obefogat för sin "Monster Bokeh" för några år sen". Men lät bli, det där med "bokeh" är inte min grej att bedöma.

------

På min dator står nu att den här Khalad-bloggen har visats 8 gånger och det har inte kommit nåt nytt inlägg av någon annan bloggare. Uppenbarligen fel. Är det likadant på andra datorer eller ligger felet helt hos Fotosidan?
syntax 2022-12-11 11:05
Det verkar som om FS har problem - och lägger ut bloggar, besökstal, och kommentarantal i omgångsposter. Däremellan fifflar man med programvaran?
Måns H 2022-12-11 11:18
Nu ramlade det in några nya poster och besökarna på det här Khalad-inlägget hoppade upp från 8 till 150. Förhoppningsvis pågår nåt jobb i bakgrunden, att du har rätt.
Svar från Khalad 2022-12-11 20:21
Hej Måns, ska det vara så ska det :-) Trevlig stund! 15 bländarblad är rätt mycket!
Låter som ett trevligt möte det här! IRL! Norrköping verkar ju vara en trevlig stad, vi upplev det så i alla fall under några dagar i höstas! Och det kan nog blir fler besök för vår del, för Doris, hunden som vi får låna då och då, hon har flyttet till Norrköping! (Doris tog Matte och Husse med sig såklart)
Och som sagt, fin beskrivning av mötet i Peking! ;)
/B
Svar från Khalad 2022-12-11 20:23
Tack Bengt , det var det. Och det finns mkt i Norrköping. Kombinationen Industrilandskapet och universitetet (LiU, campus Norrköping) är en höjdare.
Två kloka gentlemän, blev säkert trevliga samtal, det blev ju trevliga bilder..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-12-11 20:25
Vi hade det bra, tack Gunte. Och klokhet, är nog som bildsmak, synnerligen subjektivt!
Nya möten och samtal alltid viktigt, skoj att kunna ses i det verkliga livet.
Svar från Khalad 2022-12-11 20:26
Hej Morgan, att ses på allvar slår alltid nätet, tack!
Kul, och det där med att få riktiga fotovänner från en sådan här trevlig sida är ju super. Hade varit kul om Fotosodan anordnade lite "photowalks" då och då för att alla ska få chansen att prata mite foto med likasinnade. Jag har skaffat mig en del visuella vänner genom sidan, men faktiskt inte träffat så många live :)
Fina bilder dessutom!
Angående K-1an där, har den M42 fattning eller är det en adapter? :)
Ha det gott! Mvh Martin.
Måns H 2022-12-12 22:04
Hej Martin!

Kameran har Pentax bajonett. Objektivet har M42-gänga.

Pentax har sen evig tid en bra adapter M42 till K-bajonett.

Ett problem i det här fallet är att optiken är så smal att den bara hängde i adaptern. Det funkade dåligt. Då breddade jag optiken med en kompositutfyllnad (epoxy + krita) och nu funkar det.

Här i Norrköping ordnade en medlem fototräffar ett antal gånger. Mycket trevliga. Tack Ulf!
Svar från Khalad 2022-12-12 23:20
Tack för trevlig kommentar Martin, uppskattas såklart! Hälsningar/ Björn
En mycket trevlig bild på Måns och jag kan tänka mej att ni kan finna gemensamma ämnen att diskutera.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-12-12 23:22
Det gör ju det :-) , tack Lena!