Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FRAMTIDEN

***

Det är tur att det inte är vi pensionärer som ska ta hand om framtiden. Så mkt svartsyn som här och annorstädes målas upp skulle kunna få vem som helst att misströsta. Det finns nog förklaringar, annalkande döden är inte så lätt att hålla undan, den färgar mycket. Som tur är har de unga inte lika färgade glasögon som vi. Åtminstone så långt mina erfarenheter sträcker sig finns där fortfarande mest glädje och framtidstro. Detta trots att media och profeter som Rockström gör sitt bästa för att beskriva att det är Harmageddon som väntar runt hörnet. Man tar på sig ett stort ansvar. Den vetenskapliga evidensen för profetiorna är obefintlig.

*

*

***

Inlagt 2022-10-15 14:24 | Läst 584 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra att du tar upp den aspekten.
Vem tar ansvaret för att man fördystrar och förstör vardagen för den nu levande befolkningen, tar ifrån dem deras framtidstro? Vem tar ansvar för en nära nog sjuklig svartsyn? Hur mycket depression föder detta? Den vetenskapliga evidensen är, som du säger, mycket svag.
Svaret är att ingen tar ansvar. Det är bara kul att ropa "Vargen kommer":

https://www.fotosidan.se/blogs/syntax/vargen-kommer-4.htm
Svar från Khalad 2022-10-19 10:24
Hej Peter, tack för kommentar. Media har valt sida. Det är lätt att förstå, ingenting säljer bättre än katastrofer och braskande rubriker.
Riktiga iakttagelser. Blir lika glad varje gång jag ser ett gäng dagisbarn.
Svar från Khalad 2022-10-19 10:24
Instämmer, tack Stefan!