Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FREDAG TÄNKTE JAG.....

***

I fredags var jag ute i stora världen igen, närmare bestämt Stockholm. Och jag hann med lite av varje. Först styrde jag kosan till Kulturama.  Alltid lika roligt att komma dit, massor av ungdomar med konstnärlig inriktning

*

*

Och efter att ha lämnat böckerna som var ett av ärendena gick jag ner till fiket såklart. Fika förstås men också för att träffa Marco som jag köpte den begagnade 55/1,8:an av. Och på Kulturamas fik är man aldrig ensam....

*

Sitter man inte och fikar kollar man mobilen förstås

*

Sen körde jag in till centrum och hittade som vanligt en parkering på Valhallavägen, även om det var lite svårare än det brukar att hitta en ledig ruta. Fredag tänkte jag. Därifrån gick jag genom Östermalm ner mot riktiga city, jag skulle till Riddargatan

*

Med nästan en timme på mig blev det en fika på det lite "fina" fiket Karla när jag korsade Karlavägen. Nästan fullt men ett ledigt bord hittade jag. Fredag tänkte jag.

*

Utanför Östermalmshallen var det som vanligt mycket folk. Fredag tänkte jag. Inte hade dom fått klart grävjobben heller, har gått den här vägen ganska många gånger på väg till samma ställe nere på Riddargatan senaste året.

*

Nästan framme blev det ännu mera folk. Fredag tänkte jag.

*

Matställena hade gott om folk, jag gick den här promenaden precis under lunchtimmen. Fredag tänkte jag.

*

Så stod jag där på Riddargatan och väntade på att klockan skulle bli ett och det passade jättebra att fota lite gatubilder. Det slog mig hur mycket uppklädda affärsmän det fanns där inne i city, kanske berättade dom för varandra om sina senaste klipp, vad vet jag? Eller vad dom skulle göra under helgen? Fredag tänkte jag. 

*

Och det var inte bara en, även om vissa stod för sig själva.  Och mobilen är det svårt at slita sig ifrån, även om det är lunch. Och fredag tänkte jag.

*

Jag var så fascinerad av dom uppklädda affärsmännen att jag nästan missade alla dom andra, också uppklädda....Fredag tänkte jag.

*

Men dom där viktiga dokumenten måste med hem till helgen. Trots att det är fredag tänkte jag.

*

Och skyltfönstren runt omkring var på nå´t sätt i överensstämmelse med dom uppklädda människorna. Dom där skorna kostar nog mer än 500 spänn. Antagligen handgjorda, så minst en nolla till får dom räkna med. Så kan man köpa en rakborste i fint träslag samtidigt för att bli riktigt fin. Tills i kväll, det är ju fredag tänkte jag.

*

Nehej, dags för mig att gå in. Och trappuppgången ser ut som den brukar. Trots att det är fredag tänkte jag.

*

Undrar hur många som gått i den här trappan? Och vad dom var på väg till? Stegen ser lite nötta ut. Och trappan är väl en av dom få som inte bryr sig. Att det är fredag idag alltså.

*

Alla bilderna med A7S:en. Perfekt att ha med sig, väger nästan inget när jag är van vid 99:an med 70-200/2,8 på, det är långt över 2 kg. Men den här, typ 800 med 24-70 monterat. 800 gram alltså. Och vaddå, mörkt i trapphuset, visst. Men det är bara att öka lite. ISO´n alltså, trappstegen 5000. Ny kamera, nja.......

*

På eftermiddagen hann det bli en tur till Rejmersholme också, nära Affes domäner, för ytterligare ett möte, den här gången med en gammal kompis, det var fint och det uppskattade jag mycket. Och på väg hem ett stopp i Järna, för att köpa såna där helt fantastiska tomater, såna som smakar tomat, precis som dom gjorde förr. Och ett riktigt gott rågbröd. Som jag nu inte kan låta bli, trots att det är fastedag för mig.

Fredag tänkte jag.

***

Inlagt 2015-08-30 14:50 | Läst 2401 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevlig promenad Björn! Och motiv det hittade du överallt.. Trevlig text dessutom!
Hälsn!
Tack Jan, det var det! Önskar dig en fin vecka!/ Björn T
Vilken dag du haft.
Syns på bilderna att du mådde bra denna dag.
Men fastedag varför det.
Är säkert kanske bra rena sig.
Gun-Inger
Svar från Khalad   2015-09-01 10:13
Tack , det var en fin dag med vackert väder. Kör för övrigt 5:2-metoden sen 3-4 år, inte för att banta utan därför att jag mår bra av det, har mer energi fastedagarna än andra dagar./ Björn T

Innehållskategorier