Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FS-BLOGGEN, FB ELLER NORDISKA FOTOKLUBBEN?

***

Det är ju lätt att se att antalet bloggare här på FS minskat det senaste året eller så. Om bloggaktiviteten generellt gått ned vet jag inte men vi är definitivt färre som bloggar någorlunda regelbundet. Många av dom som tidigare varit regelbundna här hittar jag ganska ofta på FB eller Nordiska Fotoklubben men inte alls eller ytterst sporadiskt här.  Självklart har jag inga synpunkter på det, var och en är där hen trivs bäst.

*

Själv fortsätter jag med att ha FS-bloggen som bas, det passar mig bäst. Varför? Framförallt just därför att det är en blogg, en fotoblogg, där det naturliga är att ha både bild och text (obs - inget tvång att ha både och). Och jag tycker det är roligt att skriva, i princip lika roligt som att fota eller visa bilder. Jag har nån gång kallat bloggen klotterplank, det är en beskrivning. Eller dagbok, det är en annan funktion. För mig framstår alternativet Nordiska Fotoklubben som kanal för att visa sina bästa bilder, hur långt man kommit. Det är lite tävling, man kan få pris och komma med i årsboken. Det är inget fel med det, jag försöker också efter bästa förmåga att utveckla mitt fotande. Men till "vardags"  vill jag mest berätta om vad som händer  mitt liv, dela reflektioner om det som händer ute i stora världen eller funderingar kring livet, tillvaron och så.  Ungefär som jag har som ledord i min bloggrubrik Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar.

*

FB då? Jovisst, numera delar jag många av mina bloggar dels på min egen FB-sida, dels på Finspångssidan Finspång i mitt hjärta. Men det mesta på FB handlar ju om att tala om vilka fantastiska semestrar man är på, vilka restauranger och pubar man checkat in på och generallt hur oerhört lyckad man är. Den delen gillar jag inte. Tycker heller inte det är naturligt att skriva längre texter direkt i FB-inlägg. Att dela en blogg där är däremot perfekt. Rubriken och första bilden syns, vill någon så läsa eller se mer klickar man och hamnar då på bloggen.

Men nog snackat nu, dags för en bild. Åkte förbi Roxen på norra sidan idag och jag gillar solljuset, glittret, rymden, vårkänslan och friheten

*

*

***

Inlagt 2017-04-05 00:38 | Läst 2198 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kan bara hålla med dig rakt över, vägrar själv använda FB, och är inte i form att tävla längre, det känns ganska meningslöst. Med all fantastisk utrustning, urskarpa bilder, tid, pengar och skicklighet är det väl snart möjligt att få rectoskopibilder på flygande gås.
Svar från Khalad 2017-04-05 21:57
Tack Stefan! Vi ses ju här, det är trevligt!/ Björn T
Jag har valt bort FB av olika anledningar och betraktas som konstig av många som jag möter. Jag missar också en del fotohändelser inser jag...men får väl ta det. Jag håller mer till denna blog så länge för jag trivs här.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2017-04-05 22:01
Känner rätt många som inte gillar FB, särskilt i min åldersgrupp. Jag är ju där också så jag är inte emot generellt, just nu håller jag faktiskt på och testar att göra en egen foto-sida där, få se vad det blir :-) / Björn T
Är nog lite som du Björn men skriver lite mindre med bilderna. Är egentligen inte mycket för tävlande med bilderna men såklart vill man ju utvecklas och få inspiration! FS och FB/ Instagram är nog lagom för mig.
Svar från Khalad 2017-04-05 22:05
Alla sätt och kombinationer är ju öppna , det jag aldrig sa är ju att jag saknar många av dom som tidigare var där - Affe, Tobbe, Eva D, Lena E, Peter, Ernst, ... och många fler/ Björn T
Intressanta funderingar! Jag tror att fler är med på flera ställen på internet än dom du beskriver också, och då blir det sällan tid över för några längre romaner! ;) Mycket på internet för gemene man är just sociala kontakter, och ofta som du säger, att visa vad man nyss ätit på Mallorca!
Mallorca e Pg igen faktiskt!
Eller så använder man internet för att att titta på kul grejer på fejan! Hundar som spelar pingis typ! ;)
Och Fotosidan då, man får inte glömma att fotografi är mycket en tekniksport, med stor hjälp av producenterna av kameror och optik! Så många använder nog FS mera som teknikmagasinet än som det fotografiska magasinet! Så det fotografiska samtalet, eller att visa bilder, e nog svårare numera! Betraktaren har inte riktigt lika mycket tid som förr för sådant! Jag tycker personliga möten nu ger mera! Man träffas på ett fik och snackar och visar bilder! Såg nyss fina bilder i Södertälje och tog en fika samtidigt!
/B
Svar från Khalad 2017-04-05 22:13
Tack Bengt. Håller helt med om att personliga möten ger mer men det blir lite tunt när man inte bor i stan (eller Gnesta då...). I Finspång är det tunnsått med fotomöten och definitivt inte bättre i Korsheden. Det har blivit lite längre mellan Sthlmsresorna på sistone, får väl se hur det blir när ljuset nu kommer tillbaka. Med glädje konstaterar jag dock att genom FS har jag fått en helt ny kompiskrets, nog så viktigt när jag inte jobbar längre. Det jag aldrig sa är ju att jag saknar många av dom som tidigare var här - Affe, Tobbe, Eva D, Lena E, Peter, Ernst, ... och många, många fler. Hälsningar/ Björn T
Tycker att dina synpunkter på FS-bloggen och andra fotobloggar och platser för publicering är väl så relevanta, även om jag tyvärr inte har så lång erfarenhet av just FS. Har bara verkat här i ett halvår, men trivs riktigt bra med den ofta vänskapliga tonen såväl som med den konstnärliga bredd och de mängder av kunnande som presenteras här. Har lärt mig mycket av många, och får ständigt nya intressanta uppslag och idéer tack vare mitt deltagande här. Kan dock emellanåt tycka att könsfördelning/ålder verkar vara aningen likriktad:)

Å andra sidan så har väl de flesta med ett genuint bildintresse förmodligen åtminstone det ena ögat på Instagram oxå, även om jag för egen del inte är speciellt förtjust i just det formatet.

Söker efter en aktiv fotoklubb IRL i närheten av min bostadsort där man kan mötas, fika och utbyta erfarenheter. Men som för tillfället enbart nätbaserad trivs jag bra på FS. Lite som ett fikabord på nätet där man släntrar in för att titta vad som hänt sen sist, hälsa på stammisarna och alternativt presentera något eget alster eller beundra något vackert som någon annan hängt upp på planket:)
M.v.h.
//Morgan