Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FULLMÅNE ÖVER FÄLTEN VID BOO/ HJORTKVARN

***

Jo, jag vet, det är i morgon det är blodfullmåne. Men i morgon verkar det vara mulet här, plus att jag inte hör till dom morgontidiga. Och nu var jag uppe vid jordbruksområdet vid Boo/ Hjortkvarn i alla fall, så det är klart att jag fotade även om det är knappt ett dygn före fullmåne. Kanske borde jag plockat fram stativet, i alla fall för de två första bilderna som jag tog med telet när månen var straxt över trädtopparna, men nu gjorde jag inte det. Det skiljer 20 minuter mellan första bilden och den andra.

*

400 mm, ISO 640, 1/640 s, bl 7,1

*

173 mm, ISO 640, 1/640 , bl 7,1

*

55 mm, ISO 4000, 1/250 s, bl 9  Åtta mkt överlappande stående bilder

*

55 mm, ISO 5000, 1/250 s, bl 9  Fyra mkt överlappande liggande bilder

*

Natti natti!

***

Inlagt 2019-01-20 23:14 | Läst 512 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En viss skillnad!
- hawk
Svar från Khalad   2019-01-20 23:40
Det är det och jag har funderat varför bilderna inte "hänger ihop", de två första som jag tagit med telet sr ut att ha mkt sämre kvalitet trots att det är just dom som har lägre ISO. Ett av skälen är säkert att jag mörkat ner dom så mkt att jag ser strukturen i månen, men ändå, jag uppfattar dom som mkt brusigare än dom andra två, trots att det borde vara tvärtom. Kanske en delförklaring är att temperaturen under den där timmen föll ganska snabbt så luften var säkert ganska fuktig och det syns ju alltid med tele. Tack och hälsningar/ Björn T
präntare   2019-01-21 03:34
Det du uppfattar som brus i dom första bilderna kan vara atmosfärisk art i dom högre luftlagren eftersom den förändras konstant, sälsynt med riktigt klara skyar. Bilderna är ju tagna med tele och alltså närmare. Fina mån landskapsbilder. Ser nu att du just nämner det i ditt svar till Håkan, men då är vi ju två om samma kunskap...
😀
Jag tycker den första panoramabilden är storslagen och färgerna är mustigt härliga.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2019-01-21 16:12
Tack för det Lena!/ Björn T
Månen gör sig bra på bild oavsett om den är blodsmåne eller ej.
Här bevisar du det tycker jag. Mycket fint.

MvH
Johnny

Innehållskategorier