Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GÄRDSSMYGEN

***

I morse när jag kom upp hade vi en fågel i vardagsrummet.Varma perioder låter jag ofta altandörrarna stå halvöppna med en gardin för, dock inte igår så jag blev lite fundersam. Funderade ett ögonblick om jag skulle ta en bild men bestämde mig direkt att den behövde komma ut så snabbt det gick. Det var inte svårt, den var inte så skärrad. Efter att ha fått ut den kollade jag fönstren och visst ja, ett litet fönster hade fått stå lite öppnat. Jag har då och då sett gärdsmyg i buskarna bakom huset och fönsterglipan var skett stor nog för en nyfiken gärdssmyg att ta sig in.

*

*

***

Inlagt 2022-07-31 10:12 | Läst 1940 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Händer här också ibland att vi får in fåglar. En gång hade en lyckats flyga upp till övervåningen också, en annan gång hade vi en i garaget. Inget var öppet så det tog ett bra tag innan vi förstod hur det gått till. Brevlådan sitter i dörren och tidningsbudet hade satt tidningen i öppningen , en lite smal springa hade bildats och där slank en rödhake in in.
Vacker kanna du har i fönstret.
Tänk att de ska tränga sej in genom så små öppningar. Läste även Margaretas erfarenhet. Jag förstår om de flyger in av misstag om en hel dörr är öppen men en lite springa borde de väl hålla sej borta ifrån. Jag har haft två blåmesar inne en gång och det tog ett tag innan jag lyckats fånga dem och få ut dem.
Hälsningar Lena
Klokt att inte famla efter kameran för att försöka ta en bild på den, även om den inte var stressad. Utan att du släppte ut den till friheten igen :)
Gärdsmygen är ju för övrigt en mycket fin liten fågel, så hoppas att du får se den bland buskarna igen med kameran :)
Så den hade ”smygit” sig in. Det har väl hänt att någon fågel tittat in om man haft dörren öppen, men tror aldrig jag har sett någon ta sig in via en halvstängt fönster.
ztenlund 2022-07-31 19:17
Jodå, för många år sedan vaknade jag av ett bonkande som jag först trodde var en dröm, men det var en livs levande fågel som flög lite som en insekt mot fönstret... Fönstret var sidohängt, men det var inte heller öppet så fasligt mycket. Å andra sidan hände det en gång på runt 20 år, så det sannolikheten kanske inte är jättehög.

Fönstret satt på en spärr av den här typen, vilket begränsar hur mycket öppet det kan vara:
https://habo.com/se/sortiment/fonsterbeslag/vadringsbeslag-och-fonsterhallare/fonsterhallare-40451
Hej Björn.
Den har också besökt oss. Men den flög in genom den öppna balkongdörren – satt en stund på en stolsrygg. Tittade lite på oss och flög ut igen.
Vänliga hälsningar. Erik.
Gärdsmygar letar gärna upp springor för att gömma sig och/eller värma sig. Vintertid har vi gärdsmygar som i stort sett bor i väggarna där de kan ta sig in. Det får de gärna göra, det är trevliga små fåglar om än svåra att få på bild. De är minst sagt kvicka i rörelserna :-)
Tack för alla trevliga kommentarer till besöket av gärdsmygen. Hur den verkligen kom in får vi inte veta, jag inser den hade en möjlighet till. Toa/ badrum är i ett separat hus två meter från ingången och jag gör ofta en kort besök där under natten och stänger inte alltid dörren när jag går ut…….