Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HAMNEN GÖTEBORG MED MINOLTA 85/1,4

***

Det tog lång tid efter det jag börjat med digitalt innan jag mer medvetet började efterbearbeta bilderna.  Oftast gjorde jag inte ens efterskärpning vilket åtminstone för dokumentära bilder är en fördel. Jag körde jpeg och mina färgjusteringar känns  nu lite för grova. Då och då hittar jag bildserier jag vill göra om, behandla som jag gör numera. Här kommer nåra exempel från den yttre hamnen i Göteborg. Jag är på centrumsidan i närheten av Älvsborgsbron och fotograferar ut mot Hisingssidan sent på eftermiddagen i mitten av januari. Min 99:a var bara en månad gammal och mitt lite äldre Minolta 85/1,4 satt på. 

*

*

*

*

***

Inlagt 2023-08-17 22:13 | Läst 418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den kombon kan nog funka hur länge som helst med den bildkvaliteten! Sedan är det ju lite kul med nya prylar ibland om man vill lägga de pengarna.
Jag känner väl igen mej i bildbearbetning av äldre bilder som är för grov, jämfört med hur jag framkallar mina bilder nu. Det finns en hel del som man kan göra om. Jag gillar ffa sista bilden med mannen som fiskar, det ger ett helt annat innehåll i bilden. Inser att jag själv borde tänka på det lite oftare.
Hälsningar Lena