Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HELT PLÖTSLIGT BARA FANNS DEN DÄR

***

Ja, helt plötsligt bara fanns den där, bredvid mig. Det hade börjat skymma och jag var på väg hem från min promenad, kanske tyckte jag mörkret kom väl snabbt den här eftermiddagen, det var som något var i görningen men jag kunde inte säga vad. Ni vet den där känslan av något otäckt eller farligt som man bara anar i luften man andas och man vet inte riktigt....inbillning kanske. Trafiken i närheten hade liksom tystnat och vinden hade lagt sig så det blev alldeles stilla runt omkring. Och konstigt, här brukar det ju vara mycket människor som rör sig, gående eller på cykel, nu var det bara jag, inte en levande själ i sikte någonstans. Och då, helt plötsligt, fanns den där bredvid mig, bussen. Inte ett ljud hade jag hört, inget motorljud, inget vägljud, ingenting, bara en absolut tystnad och luften hade liksom tjocknat av det tilltagande mörkret. Ändå var det ljust nog för att se - det fanns inte en människa på bussen heller. Inte ett ansikte i raden av fönster, inte en silhuett någonstans. Och ännu värre, inte någon förare heller. Med ens begrep jag. Jag har ju så många gånger hört talas om den flygande holländaren, fullriggaren med trasiga segel som jagar runt på världshaven utan en levande själ ombord. Och här kommer den, den flygande finspångaren, inte som fartyg men som en buss utan förare och utan passagerare på väg - ja, jag undrar vart?

*

*

***

Inlagt 2017-11-25 20:54 | Läst 5216 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag googlade på "flygande finspångaren" och din observation verkar vara unik!
Svar från Khalad 2017-11-25 23:37
Tack Måns, det kan jag tänka mig :-) Björn T
Det ser inte ut som en plats där man väntar sig att hitta en övergiven buss. Fint med den dystra stämningen och mörka bakgrunden samt softeffekten.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2017-11-26 20:08
Tack Bjarne, man vet aldrig vad som dyker upp..../ Björn T
Kanske Steinbecks buss på villovägar? :–)
Svar från Khalad 2017-11-26 20:07
Den har jag inte läst, men sett på film. Handlingen kommer jag inte ihåg, det var Jayne Mansfield som spelade den kvinnliga huvudrollen.....Tack Torbjörn!/ Björn T
pic-tor 2017-11-26 22:39
Jag förstår att du inte glömde den donnan :–).