Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HÖGSOMMAR - BARTJÄRN KORSHEDEN (och Dagnyfikapåminnelse)

***

Det är inte precis svårt att bada just nu. Utetemperatur runt 25 C för snart tredje veckan, några grader upp eller ner beroende på vind och när på dagen det är.  Vi har nyss varit där och badat och vattentemperaturen varierar mellan 20 och 22, huvudsakligen beroende när på dagen det är. Bartjärn är en ganska liten badtjärn men med utomordentligt bra vatten eftersom den är rätt djup, lodat till 18 m. I går åkte vi, I och jag, upp till Korsheden som kommer bli "basläger" under sommaren och vi känner oss väldigt priviligierade som har tillgång till det här, Bartjärn ligger typ 300 meter bort. Här några bilder från dagens badtur

*

Efter doppet blev det en kopp kaffe, för en gångs skull med en av ICA-affärens (Söderbärke) toscamazariner till, mums. Och nu strax ger jag mig av på en vända till Tuna Hästberg för att se om jag hittar utslagna guckuskor, i fjol var jag där ett par veckor senare så jag vet var dom finns.  

Och en påminnelse bara - lördagen den 30 juni har vi Dagnyfika i Korsheden - fast vi börjar i Ludvika!

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-05-31 15:09 | Läst 1319 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag blir otroligt badsugen när jag ser dina bilder och minns den gången vi badade efter fikat. Härligt!
Hälsningar Lena
Svar från Khalad   2018-05-31 23:49
Tack för det Lena,det är precis lika skönt som det ser ut! Vi kan ju hoppas på badväder den 30:e juni/ Björn T
En fin liten oas ni har där.
Svar från Khalad   2018-05-31 23:49
Tack Torbjörn, det är det!/ Björn T
Härliga bilder för badsugna tar kanske med mig badbyxor men det är ingen garanti för att de blir något dopp. Tyvärr så har jag missat Ludvika så jag ber om en uppdatering, tack.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad   2018-05-31 23:54
Hej Stig, ta med badbyxor, det är klokt! Ludvika, ja. Har tänkt mig att vi börjar i Ludvika på stadsbiblioteket den här gången eftersom jag kommer ha en utställning där under juni, juli och augusti. Mitt förslag som flera tyckt är bra r alltså att vi börjar där och efter typen timme max åker vidare (30 minuter) ut till Korsheden och fikar där. Fikat blir alltså lite senare och dagen något längre
Hälsningar/ Björn T
Så mycket sommar det kan bli i bilder som ger badsug. Den med de blöta fotspåren är toppen!
Svar från Khalad   2018-05-31 23:55
Tack för det Stefan, nu är det skönt!/ Björn T

Innehållskategorier