Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HORNS UDDE

***

Ibland, när jag känner som jag kvävs, behöver jag rymd. Det är ganska ont om rymd, både i Finspång och i Korsheden, då får jag tänka till. Här i Finspång finns det ett ställe som jag tycker mkt om, särskilt såna här gånger, Horns udde. Som namnet säger är det en udde, och den sticker ut en bit i Glan. Glan är inte precis nå´n riktigt stor sjö, men den räcker. Särskilt om vidvinkeln är med. Att sitta här en stund gör att krampen släpper och så småningom kan jag hitta tillbaka till min egen rymd. Det är ju där den finns, rymden vi behöver. Nästan alltid är det vi själva som begränsar oss. Så länge vi skyller på världen, jobbet, åldern eller vad det nu kan vara är det lätt att bli beroende av andra och av omständigheterna, att inte vara fri. Först när vi tar fullt ansvar för oss själva blir fria. Går jag och lägger mig nu hinner jag se ett par avsnitt till av Games of Throne. Sent omsider har jag upptäckt den och att jag gillar den.

*

Glan från Horns udde den 19 mars för några år sen

*

***

Inlagt 2023-03-28 22:01 | Läst 1216 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Precis fint beskrivet och en bra bild
Mvh N
Jag känner ingen känslan och länge trodde jag att det bara var i Skandinavien jag kunde få uppleva denna rymd gratis och när som helst när andan faller på, bara åka ut i naturen. Men jag upptäckte sedan (på 90-talet) att Australien, och i viss mån Skottland, också kan bjuda på det. Fin illustration och kul att du gillar Game of Thrones. Jag läste böckerna innan de blev serie, som så ofta var den första boken bäst.
Hälsningar Lena
Hej Björn - jättefint sv/vit landskapsfoto. Välkomponerad. Och en tänkvärd text.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Visst behövs lite rymd och stillhet för själen ibland och vid en strand eller kust är det lättast att finna den.
Hade nog inte klarat att bo "inne i landet" med för långt avstånd till havet, nu tar det max 15 minuter till kusten.
Vill man rensa knoppen på tankar blir det bättre där inte naturen hindrar, en fri horisont eller nästan fri känns bättre. Din bild känns fri.
HaD/Gunte..