Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HÖST - OCH TALMANSVAL

***

I morse var det frost för första gången i Korsheden, lite vitt på gräset och frost på vindrutan. Höstfärgerna kommer alltefter, inte bara hos träden utan också i trädgården. Färgerna och formerna hos hostans blad blir allt tydligare, dom är för övrigt alltid vackra. 

*

Så har vi fått våra talmän i riksdagen, det blev ungefär som förhandstipsen indikerat. Jag är definitivt inte sverigedemokrat men undrar ändå hur länge man kan negligera ett parti med nästan 20 % av rösterna? Förvisso finns ett och annat brunt inslag i dess rötter men inte heller vpk´s rötter är ju precis obefläckade, långt in på 70-talet hyllade kommunistpartiet bla diktaturerna i Östtyskland, Sovjet, Nordkorea och Kuba. 

*

Nej, dags att ta mig ut i markerna, förmiddagsstelheten börjar gå ur kroppen, vi "ses" snart igen!

Hostablad hemma  i Korsheden

*

***

Inlagt 2018-09-25 12:17 | Läst 1971 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jo - det kan man ju undra. valmanskåren är lite över 7 miljoner, så det ger en bit över en miljon av dom röstberättigade. Det går naturligtvis inte att ignorera i en parlamentarisk demokrati. Stefan Löven har redan fått erfara att Sverigedemokraterna finns på riktigt.
För någon vecka sedan sade Leif GW att han tycker att det är märkligt att det skall vara så svårt att prata med Sverigedemokraterna, när det var så himmelens lätt att ta över deras politik?
Svaret har man att söka i sedvanliga sandlådeomständigheter: Man tog över Sverigedemokraternas politik ”light” under galgen. Man tvingades inför allt folket att göra förödmjukande 180-graderssvängar, därför att man måste. Verkligheten hade visat att Sverigedemokraterna hade haft rätt! Det är den saken man aldrig kan förlåta Sverigedemokraterna. Därför agerar man som man gör – fastän det naturligtvis inte kommer att hålla i längden..
Svar från Khalad 2018-09-25 17:58
Jo, jag håller ju med dig, och det du skriver är liksom underlaget till min lite korta mening om detta i bloggen. Om du nu vill utveckla ämnet och dina synpunkter, varför gör du inte egna bloggar och för fram dina synpunkter där? Det tycker jag skulle vara rakare. Hälsningar/ BjörnT
syntax 2018-09-25 18:44
Nå - nu är det ju så att du framställer en undran i din text, då måste det ju vara OK att kommentera detta, när man håller sig strikt till ämnet. Det är faktiskt vad kommentarsfältet är till för. Det vore ju intressant att få veta varför det skulle vara rakare att låta bli att kommentera, för att istället skriva i ett annat forum?
En egen blogg i sådana ämnen skulle ju definitivt inte bli på Fotosidan. Jag tycker att här skall det handla om fotografi, inte om politik - men jag låter mig lätt provoceras/inspireras. Glädjande dock har det på senare år blivit mindre politiserande på Fotosidan.
Svar från Khalad 2018-09-25 19:37
Kan inte se att din långa kommentar alls berör det jag undrade över- - hur länge man kan negligera SD.
Om man har en egen blogg exponerar man sig för alla som bloggar, inte bara den bloggare man kommenterar. Om man dessutom regelbundet gör kommentarerna längre och mer omfattande än bloggen man kommenterar känns det ärligare att stå för idéerna själv
Sista kommentaren från mig/ Björn T
syntax 2018-09-25 21:47
Jag skulle gärna låta det vara den sista kommentaren, men eftersom ditt svar innehåller ett rent sakfel så måste jag kommentera. Du skriver: "...Om man har en egen blogg exponerar man sig för alla som bloggar, inte bara den bloggare man kommenterar."...
Man exponerar sig naturligtvis inte bara för den bloggare man kommenterar, utan för alla som just då läser den bloggen. I detta fall runt 200. Det är så långa debattrådar uppstår i kommentarfälten.
Om du inte kan se att min kommentar är mycket adekvat i förhållande till din bloggtext, så är du nog rätt ensam om det.
Hej, Björn.
Det är ett vackert höstfoto där man tydligt kan se början av förfallet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag kommer som vanligt att hålla mig från att diskutera politik här på FS-bloggen. Det kommer att bli problem varje gång.
Svar från Khalad 2018-09-25 21:43
Tack för det Erik!/ Björn T
Trevlig mönsterbild! (kommenterar bara bilden) Hils, LO
Svar från Khalad 2018-09-26 11:06
Tack för det LO!/ Björn T